Obavijesti

Sport

Komentari 112

Mandžukić: Možemo srediti i Buffona, bit će mi pravi izazov

Mandžukić: Možemo srediti i Buffona, bit će mi pravi izazov
15

Protiv Irske sam bio u transu već na zagrijavanju. Čim sam čuo na stadionu 'Lijepa li si', odmah sam eksplodirao, rekao je Mario Mandžukić, dvostruki hrvatski strijelac

VIDEO

Tati je na prozor došla bubamara. On ju je uhvatio i zaželio da zabijem dva gola. Nisam na to uopće obraćao pozornost. Tek kad sam se vratio u hotel, sjetio sam se nejgovih riječi. Sad je više ne pušta s prozora, rekao je Mario Mandžukić.

Mandžo je s dva gola najbolji strijelac Europskog prvenstva uz Rusa Džagojeva i ukrajinsku legendu Ševčenka.

- Protiv Irske sam eksplodirao već na zagrijavanju. Čim sam čuo 'Lijepa li si' sa zvučnika na stadionu, odmah sam eksplodirao. Svi smo trčali kao u transu, a kondicijski trener Miljenko Rak samo nas je gledao - opisao je Mandžukić situaciju sa zagrijavanja za utakmicu protiv Irske.

Slaven Bilić igračima je danas dozvolio da malo duže odspavaju. Danas je jedini cijeli dan koji će provesti u kampu do utakmice s Italijom pa im je izbornik dopustio da se odmore.

 Na putu do stadiona slušam muziku, isključim se od svih razgovora, otkrio je Mandžo

- Nismo mi kao Skandinavci, nama treba malo duže da se oporavimo - najavio je još jučer odmor Bilić.

Mandžu su svi svjetski mediji istaknuli kao igrača utakmice protiv Irske.

- Kako se pripremam? Na putu do stadiona slušam muziku, isključim se od svih razgovora - istaknuo je Mario i okrenuo se Talijanima koje predvodi jedan od najboljih golmana svijeta posljednjih 10-ak godina.

- Možemo srediti Buffona, on je branio dok sam još bio klinac. Bit će mi veliki izazov naći se s njim oči u oči - zaključio je Mandžukić.

Hrvatski igrači na konferenciju za novinare stigli su na biciklima naoružani hrvatskim zastavicama.

- Protiv Italije moramo ponoviti hrabri pristup i presing na njihovu zadnju liniju. Probili smo led s tremom koja se osjećala prije prve utakmice. Nismo rasterećeni, ali smo pod manjim pritiskom. Snaga Talijana je u nepredvidljivosti i transformaciji. Najopasniji napadač je Di Natale, koji se razlikuje od Cassana i Balotellija. Ide okomito na gol - rekao je Pletikosa.

Najveća opasnost za nas je Di Natale, iako ne smijemo podcijeniti ni Balotellija, upozorava Schifo 

- Dobro je da smo odigrali sjajnu utakmicu jer smo sada puni samopouzdanja. Što se tiče Italije složio bih se sa Stipom, najveća opasnost za nas je Di Natale, iako ne smijemo podcijeniti ni Balotellija - rekao je Schildenfeld na što se nadovezao Stipe.

- Uvijek smo najbolje igrali protiv najboljih, sjetim se utakmice protiv Italije prije 10 godina, pa Njemačke prije četiri. Kako će Talijani igrati, hoće li to biti s tri ili četiri natrag ne znamo, ali pripremamo se za obje varijante.

Obojica su se složili kako bi pobjedom protiv Talijana mogli riješiti plasman u četvrtfinale.

- Izazivaju ogroman respekt, imaju tradiciju i sjajne igrače. To su razlozi zbog kojih izazivaju strah, ali mi smo profesionalci i znamo što je presing. Time se ne zamaramo. Večeras ćemo ih analizirati, znamo da smo protiv Irske napravili nekoliko pogrešaka i to se ne smije ponoviti - kaže Pletikosa.

Schifo je priznao kako nema iskustva protiv Talijana, a Stipe otkrio da se posebno priprema za Pirla i njegove slobodne udarce.

- Razmišljamo samo o pobjedi. Ako remiziramo, onda ćemo vidjeti na čemu smo. Izgubimo li, krećemo na pobjedu protiv Španjolaca. Talijani su brzi, ali i Turci su bili jako hitri, a uspjeli smo ih zaustaviti - zaključio je hrvatski branič.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu