Obavijesti

Sport

Komentari 24

Reprezentativci šetali Splitom: Ma tu je uvijek sjajna atmosfera

Reprezentativci šetali Splitom: Ma tu je uvijek sjajna atmosfera
6

Nikad nisam imao ništa protiv Splita, osjećam se ugodno i nadam se kako će biti pun stadion jer je na Poljudu uvijek bila sjajna atmosfera, rekao je Mandžukić na rivi

VIDEO

Slaven Bilić poveo je jutros reprezentativce u šetnju Splitom. Prekrasno vrijeme i gomila turista, koji su se s kruzera sjatili u grad, bili su idealna kulisa u kojoj su se momci u crvenim majicama brzo izgubili. Podijelili su pokoji autogram, odradili nekoliko fotografiranja s navijačima i onda se na brzinu razišli na jutarnju kavicu. 

- Nikad prije nisam bio na Rivi, svidjelo mi se, lijepo je – kazao je Mandžukić koji je, dok je nosio dres Dinama, često bio na meti navijača Hajduka. 

- Ovo je ipak nešto drugo, sad sam tu kao reprezentativac i ne očekujem bilo kakvu neugodnost. Nikad nisam imao ništa protiv Splita, osjećam se ugodno i nadam se kako će biti pun stadion jer je na Poljudu uvijek bila sjajna atmosfera. 

Nije trebalo ići daleko u povijest da se Mandžukić prisjeti jednog od najljepših derbija, onoga iz veljače 2009, bitke s Juricom Buljatom... 

- Po nas je završilo loše jer smo izgubili, ali je bilo lijepo vidjeti koreografiju, svu silu papirića koji su padali s krova stadiona...Nadam se da će se takva atmosfera ponoviti.

Njegov kolega iz napada Nikica Jelavić proveo je na Poljudu sedam godina. 

- Vraćam se nakon dugo vremena. Sreo sam mnoge drage ljude koje nisam vidio neko vrijeme i to  mi je dodatni motiv da pokažem koliko dobro znam igrati nogomet. 

Obojica su bili ubojiti pred kraj klupske sezone. 

- Nećemo o klupskoj sezoni. Osjećam se dobro, spreman sam i čekam priliku. Nadam se da ću je dobiti i iskoristiti, kaže Mandžukić koji ne bježi od uloge prvog napadača.

- To nikad nije bio problem. 

Slično razmišlja i Jelavić. 

- Očekujem da zaigram i zabijem gol no izbornik je tu da odluči tko će zaigrati. Nismo do sada bili u prvom planu, ali nametnuli smo se dobrim igrama i golovima u klubovima. 

Momci ne razmišljaju o ničemu nego o pobjedi. 

- Po mom mišljenju najbolji smo u skupini, drugi me ne zanimaju. Naš cilj je plasman na EP i samo o tome razmišljamo. Mi smo najbolji u utakmicama kad moramo, a siguran sam i da će nam ljeto biti ugodnije uz tri boda protiv Gruzije – kaže Mandžukić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika