Obavijesti

Sport

Komentari 8

'Manjak odmora? Ma Turci su u puno većim problemima od nas'

'Manjak odmora? Ma Turci su u puno većim problemima od nas'
1

Hrvatski nogometaši su preveliki profesionalci i igranje za reprezentaciju im previše znači, tako da će svi biti jako motivirani, oni žele izboriti Rusiju, poručio je nogometni trener Tomislav Ivković

VIDEO

Hrvatska već danas (20.45) mora opet na travnjak, izabranici Ante Čačića u Eskisehiru gostuju kod Turske. Mnogi su ovaj ogled označili kao ključan detalj cijelih priprema, pobjeda bi Hrvatsku dovela na prag Svjetskog prvenstva u Rusiji. No, svi znaju kako naše nogometaše ne očekuje lagan zadatak, posebice jer su još prekjučer kockasti bili u pogonu protiv Kosova.

- Bio sam jednom kao igrač u sličnoj situaciji, ali nikada još kao trener. Dok sam bio član Wacker Innsbrucka igrali smo Kup Uefe, a utakmica nam je zbog pravog potopa bila prekinuta, pa smo je morali igrati ponovo 24 sata kasnije. Prvo smo je trebali igrati u srijedu, onda je odigrali u četvrtak, a već u subotu nas je čekalo novo prvenstveno kolo - kaže za Goal Tomislav Ivković, pa nastavlja:

- Mislim da je u cijeloj priči našim igračima najteže bilo što ih je netko probudio ujutro i rekao im kako za par sati moraju igrati. Znate, prvi dio utakmice s Kosovom se igrao dosta kasno, igrači su opušteni išli spavati, u glavi razmišljali o treningu sljedećeg dana. A onda im je nedjelja donijela uvjete koji nisu normalni. Nije se isto pripremati za trening ili utakmicu, vjerojatno su što je i logično igrači otišli nešto kasnije spavati, nije to lako.

Tomislav Ivković je nastavio.

- Gledajte, naši su igrači navikli na sve i svašta, ali ne i na ovako nenormalne uvjete. Utakmica se nastavila od 22. minute, igrači se tek ozbiljnije zaigriju i dođe poluvrijeme. A onda kreće pritisak i raste nervoza zbog rezultata. Igrači sigurno tu nisu mogli biti na 100 posto, nisu mogli biti adekvatno pripremljeni za taj dvoboj. Pa igrali su u terminu koji je rezerviran za ručak, ne za nogomet. Ti dečki cijeli život igraju večernje utakmice.

Koliko igračima treba da se regeneriraju i fizički spreme za Tursku?

- Nisam siguran da su se igrači baš toliko potrošili, mi imamo reprezentativce koji su navikli igrati svaka dva-tri dana. Oni već godinama egzistiraju u najjačim ligama svijeta, igraju i Ligu prvaka. Pa Modrić, Kovačić, Rakitić ili Mandžukić su već godinama u takvom pogonu, stalno igraju u visokom ritmu. Našim je igračima bitan kvalitetan odmor, srećom ni put nije bio tako zahtjevan. Uz dobru hranu i pravu vitaminizaciju koju HNS ima, svi će biti na željenom nivou. A siguran sam da će ih motivacija, pa i ambijent na stadionu u Turskoj dovesti u stanje maksimalne pripreme za utakmicu.

No, Hrvatska ima dan odmora manje.

- To može biti minus, ali mislim da je još veći minus Turcima poraz od Ukrajine. OK, sada neće biti pravog treninga, samo regeneracija. Ali i da smo imali dan više, tu bi se radili tek taktički detalji i prekidi. No, mi smo dovoljno dugo na okupu, u našoj momčadi nema novih igrača, tako da se svi znaju u dušu. I protiv Turske će igrati pojedinci koji su iznijeli kvalifikacije, koji su stalno u nacionalnoj vrsti, tako da neće biti problema.

Ivković je za kraj dodao:

- Hrvatski nogometaši su preveliki profesionalci i igranje za reprezentaciju im previše znači, tako da će svi biti jako motivirani, oni žele izboriti Rusiju. Puno se raznih faktora može dogoditi tijekom utakmice, ali znam da će oni biti maksimalno pripremljeni za Tursku, bez obzira što nemaju toliko odmora između dvije utakmice - završio je Ivković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja