Obavijesti

Sport

Komentari 7

Mara za Guinnessa: Igrat ćemo nogomet čak 35 sati!

Mara za Guinnessa: Igrat ćemo nogomet čak 35 sati!
1

Silvio Marić i njegov prijatelj, višestruki rekorder po Guinnessoj knjizi Kruno Budiselić planiraju ogranizirati najduži nogometni susret u povijesti

VIDEO

To je pomalo suluda ideja mog prijatelja Budiselića, on je sav u tim rekordima. Ali, zašto ne pokušati, nasmijao se Silvio Marić, pričajući o pothvatu koji će pokušati ostvariti idućeg ljeta. Naime, Mara i Kruno Budiselić žele organizirati najdužu nogometnu utakmicu u povijesti i ući u Guinnessovu knjigu rekorda.
- Trebamo 35 sati igrati nogomet. Neprekidno! Znate što je 35 sati? Strašno - križa se Marić, ali vidi se da ga je ideja cijelog obuzela.
- Hoću li ja igrati? Ne znam, to je 35 sati igranja. Pa tko to može izdržati? To je prilika da pozovemo ove koji nikad ne žele izići iz igre na malom nogometu. Ajde sad, pokažite se!
Trenutačni rekord drže Amerikanci, koji su prije dva mjeseca igrali neprekidno 34 sata i dvadesetak minuta. A pravila su jasna i stroga. Igraju, dakle, dvije momčadi prema pravilima malog nogometa, a svaka smije prijaviti po 15 igrača. Izmjene su, jasno, leteće, kao i na “haklu”, a nakon svakih 20 minuta igre dolazi petominutna pauza. Međutim, nitko ne smije odustati, a samo se dva igrača po momčadi smiju ozlijediti. Bude li ih više, ništa od rekorda. Nijedan igrač ne smije napustiti teren i uski krug oko njega u kojemu može pojesti, popiti, odspavati ili obaviti nuždu u kemijskim zahodima.
- Želimo od toga napraviti spektakl, možda i reality show. Već razgovoramo s nekim televizijskim kućama koje bi mogle prenositi tu veliku utakmicu. Nemamo još jasnu strategiju kako ćemo odabrati igrače, hoće li to biti profesionalci ili ćemo ljude tražiti na natječaju u medijima - priča Kruno Budiselić, koji već drži pet Guinnessovih rekorda. Od 140 sklekova u minuti do 700 ispečenih palačinki poslaganih u stabilni toranj visok 74 centimetra.
- Jedini sam u ovom dijelu Europe s toliko rekorda. Utakmica bi bila  izazov, jer ne ovisim samo o sebi, već o 30 ljudi, koje i ne poznajem - rekao je Budiselić i dodao:
- U Americi je rekordna utakmica bila veliki šou. Privukla je mnoge sponzore i televizije

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika