Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 70

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana

VIDEO

Luka Modrić (38) nastavit će igrati još barem jednu sezonu u Real Madridu, javlja Marca u srijedu poslijepodne nakon što se hrvatski veznjak sastao s predsjednikom "kraljevskog kluba" Florentinom Pérezom. Svemu je kumovala i objava oproštaja Tonija Kroosa nakon Europskog prvenstva.

"Dobre igre posljednjih tjedana, apsolutna predispozicija Hrvata da nastavi uživati u klubu koji smatra najboljim na svijetu i najboljem okruženju za igranje nogometa, kao i odluka vodstva kluba da ne nastave rušiti šampionsku momčad nakon odlaska Kroosa i više nego izglednog odlaska Nacha dovele su do novog ugovora za jednog od najvećih igrača u povijesti kluba", piše Marca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ludnica u Madridu: Real proslavio čak 36. titulu prvaka, navijači skandirali Luki Modriću 00:59

Modrić je cijelo vrijeme davao signale kako ne želi povući Kroosov potez i napustiti Real, kao i da mu novac nije bitan faktor jer bi inače mogao spremiti u džep stotine milijuna eura bogatu ponudu iz Saudijske Arabije. Za ostanak u Realu pristao je, tvrde neki izvori, na smanjenje plaće za čak 50 posto. Umjesto deset milijuna, trebao bi zaraditi oko pet milijuna eura. Još se očekuje službena objava kluba u idućim tjednima.

"Nakon što je prevladao teške trenutke u ovoj sezoni, Modrić se uspio opravdati svojim nogometom i preuzimanjem nove uloge u momčadi. On i Ancelotti razgovarali su i pokazali savršeno razumijevanje. Potpuno i apsolutno poštovanje prema liku trenera i jednog od kapetana", piše Marca.

Real Madrid v Bayern Munich - UEFA Champions League - Semi Final - Second Leg - Santiago Bernabeu

Luka će po završetku iduće sezone gotovo napuniti 40 godina, od nogometa bi se mogao oprostiti, nagađa Marca, nakon Svjetskog prvenstva u Sjevernoj Americi 2026. "Samo jednu stvar voli jednako nositi kao dres Real Madrida, a to je hrvatska šahovnica", piše španjolski medij.

Osvoji li šesti put naslov europskog prvaka 1. lipnja protiv Borussije Dortmund na Wembleyu, Modrić će s Nachom prestići drugu dvojicu najtrofejnijih igrača Reala Karima Benzemu i Marcela, a osvoji li iduće sezone barem jedan trofej zasjest će samostalno na vrh vječne ljestvice jednog od najvećih klubova svijeta. Zasad ima 25 pokala u džepu. Osim toga, izgledno je da će uhvatiti i rekord Ferenca Puskasa kao najstariji igrač Reala u jednoj utakmici. Mađar je nastupio za "kraljeve" s 39 godina i mjesec dana, što će Luka napuniti početkom listopada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 70

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal