Sport

Komentari 4

Marcelo propušta Chelsea jer će morati raditi na - izborima!

Marcelo propušta Chelsea jer će morati raditi na - izborima!

Lijevi bek madridskog Reala mogao bi propustiti uzvratnu utakmicu protiv Chelseaja zbog bizarnog razloga. Utakmicu u Madridu započeo je od prve minute budući da je Mendy ozlijeđen...

Ne, ovo nije šala. Marcelo vjerojatno neće igrati uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka u Londonu sljedećeg tjedna. El Mundo piše da je suigrač našeg Luke Modrića nasumično izabran za rad na biračkom mjestu.

Izbori u Madridu održat će se 4. svibnja, a izborno povjerenstvo dopustilo je Marcelu da nakon rada na izborima odleti na utakmicu protiv Chelseaja, no, zbog korona protokola, to možda neće biti moguće.

Prema tamošnjem zakonu od rada na glasovanju mogu se osloboditi:

- Oni koji tijekom dana glasanja moraju pružiti svoje usluge izbornim odborima, sudovima i javnim upravama kojima su povjerene izborne funkcije.

- Oni koji tijekom dana izbora moraju pružiti osnovne usluge u zajednici od vitalnog značaja, kao što su medicina, zdravstvo, civilna zaštita, vatrogasci itd.

- Direktori općih komunikacijskih medija i voditelji informacijskih službi koji moraju pokriti dan izbora.

- Stručnjaci koji moraju sudjelovati u javnim događanjima koja će se održati na dan glasanja, a koji su zakazani prije izbornog poziva.

Marcelo ne spada pod ijednu od tih kategorija. Pravni odjel kluba i predstavnici igrača uputili su žalbu izbornom povjerenstvu, koja je odbijena, a imaju pravo na još jednu.

Brazilac je u Madridu igrao od prve minute budući da je Ferland Mendy ozlijeđen, a zamijenio ga je Asensio u 78. minuti. 

Stvarno jedan od najbizarnijih razloga za propuštanje polufinala Lige prvaka.

Najčitaniji članci