Sport

Komentari 35

Marcus Thuram je pljunuo u lice Kraminog suigrača, Nijemci mu odrezali pet utakmica kazne!

Marcus Thuram je pljunuo u lice Kraminog suigrača, Nijemci mu odrezali pet utakmica kazne!

Pitam se što bi se dogodilo da je bilo suprotno i da je Posch pljunuo Thurama. Tada bismo vjerojatno imali još jednu debatu o rasizmu, rekao je prvi čovjek Bayerna Rummenigge...

U posljednje vrijeme je u žiži javnosti bio zbog svojih golova i izvanrednih poteza, ali ovaj put je napravio nešto skandalozno. I zbog toga će na zasluženo hlađenje.

Tijekom utakmice Borussije Mönchengladbacha i Hoffenheima (1-2), Marcus Thuram, izrevoltiran rezultatom i nemoći svoje momčadi, je pljunuo u lice igrača Hoffenheima Stefana Poscha. 

Iako nije ni blizu tako izgledalo, francuski napadač je tvrdio da je to slučajno napravio i ispričao se, ali njegov potez je izazvao zgražanje u svijetu nogometa obzirom na situaciju s korona virusom i brojne mjere koje su uvedene radi sprječavanja širenja.

Bundesliga - Borussia Moenchengladbach v TSG 1899 Hoffenheim

No, Thuram u trenutku svog ispada nije razmišljao o tome. Sudac mu je odmah dao crveni karton, a njemački nogometni savez je bio nemilosrdan. Potpuno opravdano, kaznili su ga sa pet utakmica suspenzije i jednom uvjetno te još s 40.000 eura zbog skandaloznog ponašanja.

To je došlo svega dva tjedna nakon rasističkog skandala u Parizu kada je rumunjski sudac Sebastian Coltescu svojom izjavom, 'onaj crni', pokazujući u pomoćnog trenera Bašakšehira Pierrea Weboa, razbjesnio igrače Istanbula i PSG-a zbog čega je utakmica prekinuta i nastavljena u srijedu.

Mnogi su Coltescua optužili za rasizam, a predsjednik Bayerna Karl Heinz Rummenigge je za njemačke medije rekao da je situacija kojim slučajem bila obrnuta, da bi svi Poscha prozvali rasistom.

- Pitam se što bi se dogodilo da je bilo suprotno i da je Posch pljunuo Thurama. Tada bismo vjerojatno imali još jednu debatu o rasizmu - kazao je on. 

Bundesliga - Borussia Moenchengladbach v TSG 1899 Hoffenheim

Borussia Mönchengladbach je ove sezone jedna od većih senzacija Lige prvaka nakon prolaska u osminu finala, a Marcus Thuram je zbog svojih izvedbi postao sve traženiji na tržištu. S ovim ispadom je bacio sjenu na svoje igre te će sada morati na hlađenje. 

Najčitaniji članci