Obavijesti

Sport

Komentari 2

Marić: Imao sam koronu čak 17 dana, to me psihički mučilo, ali sada me konačno krenuo i gol...

Marić: Imao sam koronu čak 17 dana, to me psihički mučilo, ali sada me konačno krenuo i gol...
3

Nisam još upoznao Silvija Berlusconija, i on je imao koronu, pa ga nema s nama. No, uz nas je cijelo vrijeme njegova 'desna ruka' Adriano Galliani. I da, jedva čekam dogodine Formulu 1 u Monzi, kaže Marić

VIDEO

Korona? Imao sam blage simptome, ali nije to bilo ništa problematično. Ipak, kod mene se to odužilo, bio sam pozitivan 16-17 dana, tako da me to više psihološki mučilo. I stvaralo mi nekakvo opterećenje, kaže nam Mirko Marić (25).

Pokretanje videa...

00:33

Hrvatski nogometaš zabio je drugi gol u posljednje četiri utakmice, u srijedi je poentirao u prvenstvenoj utakmici (1-1) protiv Vicenze.

- Dobro je, hvala Bogu, krenulo me. Već poslije prve utakmice sezone dobio sam koronu, nas osam igrača je bilo van stroja, svi smo propustili neke važne dvoboje. I sada se polako vraćamo u formu, sve je kako treba. U posljednjih pet utakmica uhvatili smo tri pobjede i dva remija, svi su zadovoljni. Ipak smo nova momčad, puno je tu novih igrača, treba sve to i uigrati - kaže nam Mirko Marić, pa dodaje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Serie B? A baš je onakva kakvu sam i očekivao. Već sam ranije čuo priče kako je to prilično zahtjevna, agresivna i fizička liga, tu nema momčadi protiv kojih ćeš sigurno unaprijed upisati bodove. Uostalom, tablica sve govori, prvih 8-10 momčadi nalazi se u samo četiri-pet bodova. Naš je cilj jasan, želimo u Serie A, sada se dižemo, vjerujem da ćemo to na kraju sezone i dohvatiti.

U Monzi je s vama i Antonio Marin, kako se on snašao u Italiji?

- Haha, čuvam ga, stalno smo zajedno. I on je imao problema s koronom, još od dolaska u Monzu imamo sličan put. Sigurno je jedan od najvećih hrvatskih talenata, mlad je i treba puno raditi. Serie B je fizički zahtjevna liga, no on za sada ulazi s klupe, radi dobro. Obojica se tek vraćamo, sigurno ćemo se dizati u nastavku sezone.

Osijek: Utakmica NK Osijek i NK Slaven Belupo u 19. kolu Prve HNL

Jedan od najpoznatijih igrača vaše momčadi je Kevin-Prince Boateng, ponaša li se on kao zvijezda?

- On je igrao s puno Balkanaca, pa zna jako puno naših riječi. Sigurno je zvijezda zbog svoje karijere, ali se uopće ne ponaša tako. Svaki trening ide maksimalno, predstavlja nam veliko pojačanje. Nije u Monzu došao samo odraditi ugovor, već stvarno djeluje kao pravi profesionalac.

Kako se vama sviđa život u Monzi?

- Inače, živim u Milanu, ali to je samo 20-ak minuta udaljeno od Monze. Obišao sam već cijeli grad, Monza je lijepo mjesto, s puno raznih parkova, idealno za obiteljski život.

Hoćete li možda sljedeće godine posjetiti utrku Formule 1 u Monzi?

- E, to bih baš jako volio. Kada smo bili s Osijekom na pripremama, otišli smo na Veliku Nagradu Austrije, bilo je to sjajno iskustvo. A ako će sljedeće sezone na utrci u Monzi biti otvorene tribine, volio bih uživo pogledati taj spektakl.

Jeste li upoznali legendarnog Silvija Berlusconija, vlasnika kluba?

- Nisam. I Silvio Berlusconi je imao koronu, pa je zbog toga dosta odsutan, nije bio u kontaktu s nama. No, uz nas je stalno njegova "desna ruka" Adriano Galliani, on s nama ide i na gostovanja, sve je pod njegovim budnim okom. Ma ovdje u klubu vlada obiteljska atmosfera, svi su podrška jedni drugima, ovdje se osjećam jako ugodno.

Koliko stignete pratiti Osijek?

- Pratim ih, kako ne bih? Kad god nemam svojih obveza, gledam njihove utakmice. Ide im odlično, sada su u seriji i puni su samopouzdanja. Da, imaju više utakmica od Dinama, sigurno će im biti i veliki konkurenti za naslov prvaka. Osijek ima stabilnost, sjajan projekt, budućnost, to nije klub za samo dvije-tri uspješne godine. A kada se napravi i stadion, osječka će priča biti još bolja, samo još treba dohvatiti trofej.

Žalite li što ćete propustiti možda i šampionsku sezonu Osijeka?

- Haha, takav je život nogometaša. Bio sam tri sezone u Osijeku, imao sam prilika za osvajanje trofeja i sada je došlo vrijeme za razlaz. Ne žalim što sam otišao, ali sigurno da navijam i kako bih svim srcem volio da Osijek dohvati trofeje već ove sezone - rekao je Marić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi