Obavijesti

Sport

Komentari 83

Marin šljaka na šljaci: Čudesni Hrvat pomeo Lopeza u Parizu

Marin šljaka na šljaci: Čudesni Hrvat pomeo Lopeza u Parizu
1

Sjajni Marin Čilić pobijedio je Feliciana Lopeza 6-1, 6-3, 6-3 i četvrti put u karijeri plasirao se u osminu finala Roland Garrosa. Marin ekspres juri 100 na sat, u Parizu još nije izgubio ni set...

VIDEO

Ekspresno, sjajno, briljantno... Izaberite epitet koji hoćete. Tako je izgledao Marinov meče protiv Feliciana Lopeza

Četvrti put u karijeri Marin Čilić došao je do osmine finala Roland Garrosa. Najbolji hrvatski tenisač bez prevelike muke pobijedio je Lopeza, 36. na svijetu, 6-1, 6-3, 6-3.  

- Retern mi je bio odličan, kao i forhend i bekend. Ma, sve mi je danas išlo, prezadovoljan sam. Posljednjih tjedana igram zaista sjajan tenis i vjerujem da će se tako nastaviti. Sretan sam jer nisam potrošio previše snage, nisam se zadržao dugo na terenu, što je jako važno za daljni tijek turnira - rekao je Marin Čilić. 

U Roland Garrosu je do osmine finala stigao tri puta. Prvo ga je 2009. izbacio, tada 4. igrač svijeta, Andy Murray (7-5, 7-6, 6-1), no ostat će zapisano da je te godine Marin u prvom tjednu turnira postavio rekord od najmanje izgubljenih gemova od svih tenisača.

U pobjedama protiv Hernycha, Dudija Sele i Radeka Štepaneka izgubio je 21 gem. Godinu poslije u osmini finala zaustavio ga je Robin Soderling (6-4, 6-4, 6-2), a 2015. ispao je od Davida Ferrera (6-2, 6-2, 6-4).

Inače, Marinov najveći uspjeh u juniorskoj karijeri bilo je upravo osvajanje Roland Garrosa 2005., što ga je dovelo na drugo mjesto na rang-listi najboljih juniora, da bi sljedeće godine postao prvi junior svijeta.

Čilić je osvajanjem Roland Garrosa postao prvi hrvatski tenisač koji je osvojio juniorski Grand Slam naslov u 21. stoljeću. Na putu do tog finala pobijedio je De Bakkera, Thivanta, Yong Kima, Bubku, u polufinalu Andyja Murraya, a u finalu, za samo 70 minuta, Van Der Duima... 

U pohodu na svoje prvo četvrtfinale Marin će igrati protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona. Dosad su igrali šest puta, a Marin ima pet pobjeda! Četiri puta ga je pobjeđivao na tvrdim podlogama (Australian Open, Peking, Delray Beach i US Open) i jednom na zemlji (Monte Carlo), dok je Anderson pobijedio jednom na zemlji, u Rimu, 2013. godine. Marin igra sjajno, svakako je favorit i trebao bi pobijediti Andersona. Uostalom, mušterija mu je...

Nije mu trebao ni servis

Lopez je u meč krenuo oduzevši servis Marinu. I to je bilo sve što smo vidjeli od Španjolca koji je sve samo ne tipični zemljaš. Zapravo, trostrukom četvrtfinalistu Wimbledona zemlja je najgora podloga.

Čiliću je za pobjedu trebalo manje od dva sata (1:47), a nije mu trebao ni posebno dobar servis, ubacio je tek 46 posto prvog servisa. No zato je bio sjajan u break loptama, od 12 lopti za oduzimanje servisa, osvojio je njih sedam. Lopez je imao sedam break lopti, dvije je iskoristio. Marin je imao 31 izravni poen, Španjolac samo 10. Hrvat je ispalio i osam aseva, Lopez tek jedan...
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu