Obavijesti

Sport

Komentari 91

Umag nakon 22 godine dobio hrvatskog prvaka: Čilić slavio!

Umag nakon 22 godine dobio hrvatskog prvaka: Čilić slavio!
15

Čak 22 godine čekalo se hrvatskog tenisača da podigne pehar ATP-a u Umagu. Nasljednik Gorana Prpića je Marin Čilić, koji je lako svladao Granollersa 6-4, 6-2

VIDEO

Opasan je. Jako taktizira. On je poput one životinje kemeleona, prilagođava se. Igra neugodno, gura loptu i njegova je odlika da je jako uporan, rekao je Marin Čilić u najavi 23. ATP Vegeta Croatian Open u Umagu protiv Marcela Granollersa.

No španjolski tenisač mogao se jedino prilagoditi uvjerljivom porazu. Prvi hrvatski reket lakoćom je pomeo Granollersa za sat i 32 minute te postao prvi hrvatski pobjednik umaškog turnira nakon 22 godine!

Međugorac je uvjerljivim slavljem 6-4, 6-2 postao nasljednik Gorana Prpića, koji je davne 1990. bio posljednji hrvatski osvajač svladavši u finalu Gorana Ivaniševića u tri seta.

Čilić je tako ispravio 'nepravdu' od prošle godine kad je u finalu izgubio od Alexandra Dolgopolova razveselivši ovoga puta mnogobrojnu hrvatsku publiku. Hrvatskom tenisaču ovo je drugi naslov ove godine, a prvi 'pravi' jer je prije mjesec dana ATP London osvojio na bizaran način kad je David Nalbandian suspendiran zbog udaranja linijskog suca. Slavljem u Umagu osvojio je ukupno osmi naslov u karijeri. Zanimljivo je reći da je Međugorac pobjedom u Umagu osvojio naslove za sve četiri podloge (zemlja, trava,tepih i tvrda podloga).

- Bio je ovo poseban tjedan, igrao sam sjajan tenis. Isprao sam gorak okus od prošle godine. Hvala što ste došli danas i bodrili me. Zamolio bih vas za jedan pljesak za moj tim, koji me bodrio cijelo vrijeme. Velike čestitke sjajnom turniru i organizatorima. Nadam se da ću opet doći sljedeće godine - rekao je Čilić u govoru nakon meča.

Bio je to šesti međusobni ogled dvojice tenisača i peta Čilićeva pobjeda.

Sam meč bio je 'jednosmjerna ulica' za Čilića iako se dobrim dijelom prvog seta nije tako činilo. U  trećem gemu Čilić je izgubio svoj servis, a prednost od breaka držao je do 4-3 kad je Marin nanizao tri gema zaredom osvojivši prvi set 6-4. Španjolac se u drugom setu potpuno slomio, a Čilić je osvojio devet gemova zaredom do 5-0. Protivniku je prepustio dva gema završivši meč sa 6-2 u drugom setu.

Finale 23. ATP Vegeta Croatia Open Umag

Marin Čilić  - Marcel Granollers 6-4, 6-2

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika