Obavijesti

Sport

Komentari 7

Marko Popović zabio 21 koš i umalo je srušio Real u Madridu

Marko Popović zabio 21 koš i umalo je srušio Real u Madridu
1

Popović bi bio junak da je pogodio ključnu tricu. Međutim, i bez nje je ostavio odličan dojam - sa 21 poenom je bio prvi strijelac utakmice. Imao je i tri asistencije

VIDEO

Marko Popović je u zadnjoj sekundi ogleda Real - Žalgiris (75-74, 3. kolo skupine E) imao priliku slomiti uglednog suparnika i nanijeti mu prvi poraz u Top 16 fazi Eurolige...

No, ta Popovićeva trica nije ušla u koš i Real je ostao netaknut, makar je prije toga u ovoj utakmici Popović pogodio pet od osam trica.

S dva pogođena slobodna bacanja, osam sekundi prije kraja, Lafayette je doveo Litavce u vodstvo 74-72. No, dvije sekunde prije kraja je Sergio Rodriguez pogodio tricu za Real, a na drugoj je strani Popović promašio.

Tako je završena ova izuzetno dramatična utakmica u kojoj bi Popović bio junak da je pogodio ključnu tricu. Međutim, i bez nje je ostavio odličan dojam - sa 21 poenom je bio prvi strijelac utakmice. Imao je tri asistencije, te po dvije osvojene i izgubljene lopte. Za tri je gađao 5-9, za dva 1-1, te 4-4 s linije slobodnih bacanja.

Kod Reala je najbolji bio Nikola Mirotić sa 17 poena, te Sergio Llull sa 10 poena, pet skokova i četiri asista.

U skupini F je aktualni europski prvak Olympiacos pao kod Barcelone (76-68). Bilo je ovo drugo gostovanje Olympiacosa na španjolskom tlu, tijekom Top 16 faze, te drugi poraz. Ranije je klub iz Pireja nastradao kod Caja Laborala.

Hrvatski košarkaš Ante Tomić je s pravom ponio epitet najboljeg igrača utakmice. Sa 15 poena je bio prvi strijelac utakmice, ali je sa 12 skokova bio i najbolji skakač na utakmici. Imao je i po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Iz igre je gađao 7-13, a s linije slobodnih bacanja 1-2.

Barcelona je cijelo vrijeme vodila na utakmici i kontrolirala rezultat, makar je njen najbolji igrač Juan Carlos Navarro imao večer za zaborav (16 minuta, pet poena). Na drugoj strani je najbolji bio Printezis sa 14 poena.

U drugom ogledu ove skupine Montepaschi je u Sieni svladao Himki 82-76, te sada Talijani zajedno s Caja Laboralom jedini imaju omjer 3-0. Bobby Brown je kod pobjednika postigao 20 poena, dok je Tomas Ress dodao 16 uz deset skokova.

Na drugoj strani su hrvatski košarkaši imali solidnu večer: Zoran Planinić je ubacio 10 poena uz sedam asistencija, dok je Krešo Lončar dodao 12 poena, uz četiri skoka i dvije asistencije. Recimo da je Planinić gađao 3-8 (za dva), 0-2 (za tri), 4-6 (slobodna bacanja), a Lončar 6-10.

Euroliga, 3. kolo, skupina E:

Efes Anadolu - Alba Berlin 71-62

Real Madrid - Žalgiris 75-74

Redoslijed: 

1. CSKA 3-0, 2. Real Madrid  3-0, 3. Panathinaikos 2-1, 4. Efes Anadolu 2-1, 5. Žalgiris 1-2, 6. Unicaja 1-2, 7. Alba Berlin 0-3, 8. Brose Baskets 0-3.

skupina F:

Barcelona - Olympiacos 76-68

Montepaschi Siena - Himki 82-76

Redoslijed: 

1. Caja Laboral 3-0, 2. Montepaschi Siena 3-0, 3. Himki 2-1, 4. Barcelona 2-1, 5. Olympiacos 1-2, 6. Maccabi 1-2, 7. Beşiktaş 0-3, 8. Fenerbahçe 0-3.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju