Obavijesti

Sport

Komentari 32

Marseille poslušao navijače: Montpellier slavio u gostima

Marseille poslušao navijače: Montpellier slavio u gostima
1

Nogometaši Marseillea ispunili su želju svojim navijačima, koji su htjeli da njihov klub izgubi od Montpelliera kako PSG ne bi uzeo naslov. To se i ostvarilo s 1-3

VIDEO

Važnu pobjedu na putu k povijesnom prvom naslovu francuskog nogometnog prvaka načinio je Montpellier u Marseilleu gdje su istoimenog domaćina svladali 3-1 u odgođenoj utakmici 30. kola.

Zbog nastupa Marseillea u četvrtfinalu Lige prvaka Francuski je nogometni savez pristao otkazati njihovu domaću utakmicu protiv Montpelliera, pa je susret odigran danas (srijeda) na Velodromu, a konkretniju igru gosti su okrunili i prvom povijesnom pobjedom kod Marseillea.

Loš početak domaćina obilježilo je igranje rukom Traorea nakon ubačaja Estrade s lijeve strane, a sudac je pokazao na bijelu točku. Svojim devetim golom sezone Belhanda je doveo goste do prednosti. No, nakon vodećeg pogotka Marseille je uspostavio kontrolu i započeo s napadima, a jedan takav donio im je i poravnanje. Nakon slobodnog udarca s lijeve strane loptu upućenu od Brandaa potpuno je sam na petercu gostiju dočekao Mbia, te ju u padu glavom sproveo u mrežu. Bila je to velika pogreška obrane Montpelliera koji je i dalje bio u podređenom položaju, a uglavnom su prijetili iz kontranapada.

Rezultatom 1-1 otišlo se na odmor, a već nakon pet minuta nastavka jednu dobru kontru gosti su pretvorili u novo vodstvo. Cheyrou je izgubio loptu duboko u polovici Montpelliera, preuzeo ju je Camara, pretrčao s njom više od pola igrališta, a potom odlično u srcu domaćeg šesnatesterca pronašao prvog strijelca lige Oliviera Girouda koji je iz trka loptu ubacio u mrežu za svoj 19. pogodak u Le Championnatu ove sezone.

Samo četiri minute kasnije momčad Didiera Deschampsa bila je na korak do poravnanja, no udarac Gignaca na crti je zaustavio netko od braniča gostiju.

Odličnu partiju ofenzivni dvojac Montpelliera okončao je u 70. minuti kada je Giroud uposlio Belhandu koji je primivši je na prsa s nekih 15 metara poluvolejem loptu zakucao u gornji lijevi kut nemoćnog Mandande na vratima Marseillea. Ovo je bio njegov jubilarni deseti zgoditak u nacionalnom prvenstvu.

Raspad sustava u Marseilleu koji je uvjerljivo najlošija momčad u ovoj kalendarskoj godini u Francuskoj, potvrdio je i incident kada je iz igre izlazi Gignac. Odbio je pruženu ruku trenera Deschampsa i odgurnuo ga...

Ovom pobjedom Montpellier je ponovo na tri boda prednosti od jedinog preostalog pretendenta na naslov PSG-a, a do kraja je ostalo još sedam utakmica.

Le Championnat, odgođena utakmica 30. kola:

Marseille – Montpellier 1-3 (Mbia 33 / Belhanda 7-11m, 70, Giroud 50)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju