Obavijesti

Sport

Komentari 1

Matea Jelić i Marko Golubić bez medalje na Europskim igrama, u drami je izgubila i Ivana Arelić

Matea Jelić i Marko Golubić bez medalje na Europskim igrama, u drami je izgubila i Ivana Arelić

Najbliža medalji je bila najmlađa i najneiskusnija 20-godišnja Ivana Arelić, članica Oriona iz Sesveta, koja je doslovce u posljednoj sekundi izgubila broncu od Latvijke Jolante Darvide s 1-2 u rundama

VIDEO

Hrvatski predstavnici u taekwondou Matea Jelić, Marko Golubić i Ivana Arelić ostali su bez medalja na Europskim igrama u Krynici-Zdroju.

Kao što je svo troje naših predstavnika izgubilo polufinalne dvoboje, isto se ponovilo i u mečevima za broncu.

VIDEO

Najbliža medalji je bila najmlađa i najneiskusnija 20-godišnja Ivana Arelić, članica Oriona iz Sesveta, koja je doslovce u posljednoj sekundi izgubila broncu od Latvijke Jolante Darvide s 1-2 u rundama. Arelić je prvu rundu izgubila s 1-8, u drugoj je napravila čudesni preokret s 2-5, na 6-5, a u odlučujućoj s 3-1 sve do zadnje desetinke. Latvijka je izjednačila i zbog većeg broja bodova osvojila broncu. 

Arelić je u polufinalu je s 0-2 u rundama izgubila od Čehinje Petre Stalbove, aktualne europske doprvakinje. Prije toga je izbacila brončanu sa Svjetskog prvenstva davne 2013. godine iskusnu Nijemicu Annu Lenu Froeming (2-0) i svetsku doprvakinju iz 2022 Grkinju Theopolu Sarvanaki (2-0).  Za 20-godišnju Arelić je ovo drugo veliko natjecanje nakon što je na SP u Bakuu ove godine dogurala do 3. kola.

- Izgubila sam doslovce u zadnjim sekundama medalju u izjednačenoj borbi  i teško sam to sam prihvatila. Sekunde su me dijelile od pobjede i medalje. Mogla sam izaći jer sam imala pravo na još jedan izlazak, ali to u zadnjim skeundama nisam napravila jer nisam imala kontrolu. Ipak, ulaskom u polufinale sam ispunila, valjda će mi se ovo negdje vratiti - kazala je Ivana, koja je na SP u Baku otišla putem crowfundinga. 

Zagreb: Teakwondo reprezentacija se vratila sa Svjetskog prvenstva s ukupno šest medalja

Svjetski prvak iz Bakua Marko Golubić izgubio je broncu u dvoboju sa Španjolcem Danielom Quesadom s 0-4, 1-4. Golubić je na putu do polufinala svladao Šveđanina Mohammeda Chehadea (2-0) i Turčina Muhameda Yildiza (2-1).

- To je tako, nekad si gore, a nekad dolje, izgubiš dvije borbe za medalju. Ja sam isti Marko kao što sam bio početkom lipnja na Svjetskom prvenstvu, ali se nakupilo umora i ozljeda. U polufinalu sam naletio na svoju 'crnu mačku' Husića iz Bih, koji ima oružje za mene, a u finalu je Španjolac bio bolji. Ništa, u rujnu me čeka Grand Prix turnir i skupljanje bodova za Pariz - kazao je Golubić.

Aktualna olimpijska prvakinja i negdašnja najbolja sportašica Hrvatske Matea Jelić izgubila je od Talijanke Natalie D'Angelo s 1-2 u rundama. Jelić je dobila prvu rundu 8-3, no druge dvije je izgubila s 2-4 i 7-8.

Pred novinare Kninjanka nije htjela stati.

U kategoriji do 80 kg Matej Nikolić je izgubio u prvom kolu od predstavnika reprezentacije izbjeglica Kasda Mehdipourejada.

Hrvatski tekvondo zasad na Igrama ima dvije zlatne, srebro i broncu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...