Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Materazzija sam udario, a majka mi je bila u bolnici'

'Materazzija sam udario, a majka mi je bila u bolnici'
1

Ne mislim da je taj događaj obilježio i zasjenio moju nogometnu karijeru, rekao je Zinedine o incidentu u finalu SP-a 2006. s M. Materazzijem...

VIDEO

Francuski umirovljeni nogometni as Zinedine Zidane (38) govorio je, gostujući na jednoj madridskoj konferenciji, o predstojećem ali i posljednjemu Svjetskom prvenstvu. Dotaknuo se ponovno svog incidenta u finalu s Marcom Materazzijem kojeg je, isprovociran od prgavog Talijana, divljački glavom udario u predio prsiju.
- Ne mislim da je taj događaj obilježio i zasjenio moju nogometnu karijeru. Meni se danas, s vremenskim otklonom, čini prilično nevažnim. Mislim da sam u svom životu napravio mnogo važnijih stvari - rekao je Zidane govoreći na konferenciji pod nazivom Sportaši kao društveni uzori, koju je organizirao Europski sportski simpozij, a na kojem su još uz velikog Francuza gostovali Pasaban Edurne, Marc Gasol i Jorge Valdano.
Priznao je ipak Zidane da mu nakon tog incidenta nije bilo lako.
- Proživljavao sam nakon toga šest teških mjeseci. Nitko ne zna kako mi je bilo tijekom tog dugog perioda. Da se sad opet nađem u toj situaciji, naravno da ispad ne bih ponovio. No, u to je vrijeme moja majka baš bila u bolnici. Sve u svemu, osjećam se vrlo loše što i dalje, četiri godine kasnije, moram govoriti o tome.
Ova izjava baca i novo svjetlo na incident, s obzirom na činjenicu da je Zidane ranije dao naslutiti da je branio čast svoje sestre. Prava se istina, očigledno, još neko vrijeme neće znati.
Progovorio je Zidane i o svom favoritu Svjetskog prvenstva.
- Najbolja je Španjolska. Pokaže li se netko bolji od Španjolaca, bit će svjetski prvak.
Na pitanje o etnički heterogenoj momčadi koja je Francuzima donijela svjetski naslov 1998. godine u Francuskoj (čak 17 od 23 igrača u sastavu bili su djeca useljenika), Zidane je odgovorio:
- Možda smo baš zbog te činjenice spojili iznimno zajedništvo s našim talentom te postigli osobit nacionalni identitet, koji nas je i odveo do konačne pobjede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika