Obavijesti

Sport

Komentari 0

Matić dobila priliku za broncu na SP-u, Cvjetko ispala u 3. kolu

Matić dobila priliku za broncu na SP-u, Cvjetko ispala u 3. kolu

Radila sam greške, prvo to što sam pala, drugo nisam išla raditi pritisak da protivnica dobije treću opomenu, nisam to napravila, trudila sam se ići na bacanje, nije bilo dovoljno i to nije to, rekla je Cvjetko

VIDEO

Hrvatska džudašica Barbara Matić nije uspjela obraniti naslov svjetske prvakinje u kategoriji do 70 kilograma na SP u Dohi, ali će ipak imati priliku boriti se za brončanu medalju u finalnom bloku, dok je svjetska doprvakinja u istoj kategoriji Lara Cvjetko ispala ranije od očekivanja.

Matić, koja je lani u finalu SP u Uzbekistanu svladala Cvjetko, bila je kao nositeljica bila slobodna u 1. kolu. Potom je svladala je Aleksandru Samardžić iz BiH, pa Nizozemku Kim Polling da bi u četvrtfinalu bila bolja od Britanke Katie-Jemime Yeats-Brown. U polufinalu je 20 sekundi prije kraja borbe pala na wazari protiv Japanke Saki Niizoe koja je zadržala tu prednost do kraja borbe.

U finalnom bloku Matić će do bronce morati preko Venezuelanke Elvismar Rodriguez koja je ranije izbacila Cvjetko. Ovo će im biti treći susret, posljednji put su se susrele 2019. godine, a rezultat je 2-0 za Rodriguez. I Cvjetko je u 1. kolu bila slobodna, u 2. kolu svladala je Tajvanku Yu-Jung Liao da bi joj u 3. kolu presudila iskusna Rodriguez. Nedugo nakon prve minute borbe Rodriguez je povela borbu wazarijem, Cvjetko se pokušavala vratiti u borbu, čak je natjerala suparnicu na dvije opomene, no pred sami kraj borbe pada na drugi wazari te završava svoj nastup u Katru.

- Dobro sam se osjećala cijeli dan, pokušala sam staviti što manje pritiska na sebe da radim čim bolji džudo i pokažem najbolje od sebe. Prvu borbu sam zadovoljna, drugu borbu sam prerano sam pala na taj wazari, znala sam da će me na to kontrirati. Ne znam, po meni puno lošije nego što ja mogu i moram. Radila sam greške, prvo to što sam pala, drugo nisam išla raditi pritisak da protivnica dobije treću opomenu, nisam to napravila, trudila sam se ići na bacanje, nije bilo dovoljno i to nije to. Moram dalje raditi, moram se truditi. Znam da mogu, znam da ima puno dobrih cura, znam da mogu svaku pobijediti, a sad moram raditi dalje na svom judu, na glavi, na svemu da mogu ponavljati rezultate, da ne budu samo slučajni nego kontinuirani - kazala je Cvjetko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"