Obavijesti

Sport

Komentari 1

Matijašević najbolji igrač Kutije šibica: Pakrački Messi zabija za Hajduk i medicinski je tehničar

Matijašević najbolji igrač Kutije šibica: Pakrački Messi zabija za Hajduk i medicinski je tehničar
4

Debitirao sam u prvoj ligi za Zagreb protiv Hajduka, igrao sam s Livakovićem, Krovinovićem..., a u Pakracu je više simpatizera Dinama nego Hajduka, priča Filip Matijašević, koji je ove sezone u petoj ligi zabio 26 golova u 12 utakmica!

VIDEO

Promotionplay Domograd osvojio je Kutiju šibica pobjedom 1-0 u finalu nad CB Sea Wolf Spegrom, a junak trijumfa bio je Filip Matijašević (27), koji je podigao pehar osvajača Kutije, ali i najboljeg igrača turnira.

Gol u finalu bio mu je sedmi na turniru, a malo je nedostajalo da propusti polufinale. Naime, u četvrtfinalnoj pobjedi nad Poliklinikom Milojević dobio je crveni karton nakon tučnjave igrača, ali njegova je momčad uložila žalbu i nakon što je snimka pokazala da se Matijašević samo izmicao i nije sudjelovao u obračunu, pomilovali su ga. 

Pokretanje videa...

modrić s druge strane 00:31

Matijašević inače igra 'veliki' nogomet za - Hajduk! Petoligaša iz Međužupanijske lige Slavonski Brod - Požega, Hajduk iz Pakraca, odakle Filip i jest. I gdje je dobio nadimak pakrački Messi! Ove sezone u 12 utakmica ima čak 26 golova! Drugi najbolji strijelac te lige, Hrvoje Mišić, zabio ih je 12...

Matijašević zabio sedam golova na utakmici

A u pobjedi 7-0 u Sikirevcima u rujnu zabio je svih sedam golova!

- Stvarno ne znam što reći kad na gostovanju postigneš sedam golova. Išlo je lagano i baš mi se otvorilo. Vidio sam da me obrambeni igrači nisu mogli čuvati pa sam si rekao: "Ajmo onda zabijat', dok ide, ide!" - ispričao je tada Matijašević, koji igra i futsal, za drugoligaša Novu Gradišku.

PP-Domograd pobjednik 52. Kutije Šibica

Visok je 195 centimetara, ali više zabija nogom nego glavom.

- Prilazili su mi kasnije domaći igrači, njihov trener, predsjednik, navijači. Svi su samo čestitali, a neki su se zezali da bih im trebao ostaviti dres kao uspomenu jer im nitko nikada na njihovom inače vrućem terenu nije zabio sedam golova - dodao je Filip, koji je ponikao u pakračkom Hajduku.

Matijašević je igrao za Zagreb, H. dragovoljac i u Austriji

Potom je prešao u Zagreb, zatim u Hrvatski dragovoljac, da bi karijeru nastavio u austrijskom trećeligašu Union Gurtenu, odakle se vratio u Pakrac. Zbog ozlijede je pauzirao više od godinu dana.

PP-Domograd pobjednik 52. Kutije Šibica

- Ponude? Ne opterećujem se s tim, na prvom su mi mjestu supruga Ivana i dvogodišnja kći Mila i zadovoljan sam poslom medicinskog tehničara i ne vidim se izvan Pakraca - govori.

Zaigrao je Filip i u prvoj ligi. I to u dresu Zagreba.

Uzor mi je Zlatan Ibrahimović

- Debitirao sam u proljeće 2016. protiv Hajduka u posljednjem kolu. Ispadali smo, ali smo se baš trudili, izgubili smo 3-2, a igrao sam zadnjih četiri-pet minuta - sjetio se svojevremeno pa opisao svoj put:

- Stigao sam iz Pakraca u ljeto 2015. godine, no u Zagrebu sam isprva kandidirao za stoperske pozicije. Nije bilo jednostavno priviknuti se na profesionalne zahtjeve s dva treninga dnevno. Prije susreta s Hajdukom, dvaput sam bio među pričuvama i stalno trenirao s prvim sastavom. Sa Zagrebom sam ispao iz prve i iz druge lige.

PP-Domograd pobjednik 52. Kutije Šibica

Bio je u svlačionici uz Dominika Livakovića, Filipa Krovinovića, Gabrijela Bobana…, a u drugoj ligi u Zagrebu igrao uz Josipa Čondrića i Jakova Medića. Uzor mu je Zlatan Ibrahimović.

- Gorostasan je, a tako pokretljiv, raznovrstan, tehnički izvrstan. Navijam za Manchester United, a u Pakracu je dosta više simpatizera Dinama nego Hajduka - otkrio je prije nekoliko godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo
KLJUČNA UTAKMICA SEZONE

Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo

Ovog je vikenda na rasporedu HNL derbi sezone između Rijeke i Dinama na Rujevici. Tko slavi, napravit će veliki korak prema tituli