Obavijesti

Sport

Komentari 17

Matjaž Kek: Moj odlazak iz Rijeke? Odluka je na drugima

Matjaž Kek: Moj odlazak iz Rijeke? Odluka je na drugima
1

Nemamo automatizma u igri, iako sam na 1-1 mislio da ćemo preokrenuti. Gavranović? Na njemu je odluka da se izjasni hoće li biti spreman, rekao je Matjaž Kek

VIDEO

Već jutro nakon najgoreg poraza otkako je u Rijeci, vjerojatno prvoga u kojem mu se momčad raspala, Matjaž Kek opet je izašao pred javnost. Rijeka u nedjelju gostuje kod Lokomotive, no dakako da je glavna tema bilo stanje u klubu nakon debakla protiv Austrije (1-4).

- Izuzetno zahtjevno gostovanje kod Lokomotive. Čeka nas protivnik koji nas je pobijedio i prošle sezone. Momčad koja igra lijep nogomet. Mi smo u svojim problemima koji su očiti, o kojima sam i sinoć pričao. Normalno da je ta utakmica protiv Austrije ostavila tragove. Maleš i Kvržić imaju žute kartone, Jelić i Matei su ozlijeđeni.

- Ova nam utakmica puno znači. Još jednom veliko hvala navijačima na podršci protiv Austrije. Život ide dalje. Nogomet se mora igrati dalje i tako će ga igrati i Rijeka.

- Sad imam puno većih problema od Lokomotive. Sada najviše stoji ono što sam uvijek govorio: protivnika treba respektirati, ali najprije moraš riješiti svoje probleme. Analizirat ćemo ovu situaciju. Normalno da razgovaramo s ljudima iz kluba i igračima. Normalno da je to sada moment za totalnu mobilizaciju. Za otvoreni razgovor, čisti razgovor, bez figa u džepu. Taj razgovor mora biti usmjeren u traženju rješenja i da se moraju naći rješenja.

Rekli ste da se moraju povući neki potezi, na što ste mislili?

- Mislio sam da u ovakvoj situaciji mora regirati trener i klub. Ja sam svoje rekao, klub se očitovao, ali da se nešto mora napraviti, neki šok, nešto se mora dogoditi između nas samih. Ne bih se vraćao na poteze koji su povučeni ovo ljeto. Uvijek sam govorio svoje mišljenje. Mene zanima samo rad i odnos. Na treninzima se radi dobro, ali to se ne pretoči na utakmicu. Zakazali smo sinoć, kompletno. Tražimo rješenje, Rijeka nije pojedinac. Rijeka mora ići naprijed.

Rekli ste da treba proizvesti neke šokove, jeste li o tome razgovarali s upravom?

- Jesmo, ali normalno da to ostane između nas samih. Ljudi uspješno vode klub pet godina. Situacija ova je sigurno posljedica nečega. Konkretno, otvorenog garda treba pričati. Nije ovo posljedica jednog pojedinca. Treba sad biti razuman i pametan. I u tom smjeru idu ti razgovori. U medijima neću objašnjavati o čemu smo razgovarali.

Mislite li da bi vaš odlazak nešto promijenio?

- Već je pitanje tako postavljeno. Meni je najteže pričati o samom sebi. Rekao sam već protiv Osijeka što sam mislio (kada je neizravno ponudio ostavku, koju je Mišković odbio, nap. ur.). Odluka je na drugima. Vidim da me neki već pozivaju da bih ja riješio taj problem. Klub ne smije biti taoc nikoga. Mislim da ćemo svi skupa donijeti pravu odluku na dobrobit Rijeke.

Komentar igrača koji su zakazali?

- Nisu bili dobri. Tu se traži velika doža samokritičnosti. Izrazito smo dobro krenuli u utakmicu, na 1:1 sam mislio da ćemo preokrenuti. Drugi gol smo dobili prebrzo. Da nije toga bilo, bilo bi drugačije.

Niz je utakmica u kojima ne djelujete dobro...

- Mislim da dosta utakmica djelujemo jako dobro. Možda je malo umor napravio svoje. Nisam pametan u ovom trenutku. U svlačionici ne vuče svatko na svoju stranu. Baš smo dobra ekipa. Na trenimngu se ubijamo, idemo sto posto, klapa smo. Ne znam zašto se to ne vidi na terenu. Dosta su velika očekivanja bila. U pitanju je glava i mentalni sklop. Zato je tu trener i stožer da im pomogne. Moramo naći put, ne može Rijeka stati.

Može li pomoći drugačiji sistem igre?

- Možda može. Ovi igrači nisu u stanju raditi pritisak visoko. Razmišlja se o tome. I to su stvari o kojima pričamo, tražimo rješenje. Uvijek netko fali da bi se to posložilo. Vidi se da nema autotizma u igri.

- Igrači su nervozni. To se vidi. Zato sam i govorio da nas želja ne smije uvesti u nervozu, ali to nam nije uspjelo. Vikali smo "Smirite se!", ali smo odmah nakon gola za 1:1 napravili tri vezane greške. U nogometu nekad pogodiš, nekad ne. I Damir je tu, razgovaramo, ne bježimo od odgovornosti. To sam rekao i igračima. Imamo uvjete i sve, ali sad to ne pokazujemo. Krivica je na nama.

Igrači imaju sve, je li u tome problem?

- Može i to biti. Vidite koliko smo već sada stvari napomenuli. Treba donijeti odluke. Nešto konkretno. Neću reći šok terapiju, ali odluku koja će biti za dobrobit kluba. Moram razmišljati što reći da ne bude izvađeno iz konteksta. Da opet šaljem poruke. Uvijek se u nogometu neke stvari moraju napraviti. Neke stvari ostaju u kancelariji i svlačionici. Treba razmišljati o Rijeci. Ne osobne interese stavljati ispred. Previše je pojedinačne igre, ovaj ide tamo, ovaj ide tamo. Zaboravili smo zajedništvo. Klub se  treba stablizirati. Jasno da se poslije ovakvog niza ne smije skrivati ispod tepiha.

Mario Gavranović?

- Počeo je trenirati prije dva dana. Njegova će odluka biti da se izjasni je li spreman za utakmicu. Liječnički nalaz je kakav jest. Vidjet ćemo sutra na treningu. Ako bude zdrav, bit će u konkurenciji. Ne znam zašto ne bi bio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade