Obavijesti

Sport

Komentari 9

Medveščak doveo finalista Stanley i osvajača Calder kupa

Medveščak doveo finalista Stanley i osvajača Calder kupa
1

Kanađanin Steve Montador (33) 'medvjedima' će se pridružiti kroz sedam do deset dana, i ovog je trenutka igrač Medveščaka s najviše odigranih NHL utakmica

VIDEO

KHL Medveščak Zagreb pojačao je svoju obranu s braničem koji je dosad odigrao 614 utakmica u NHL-u, uključujući doigravanje, koji je igrao u finalu Stanley kupa i koji je osvojio Calder kup - Steveom Montadorom. Kanadski 33-godišnji branič 'medvjedima' će se pridružiti kroz sedam do deset dana, i ovog je trenutka igrač Medveščaka s najviše odigranih NHL utakmica u karijeri.

''Steve je branič koji je 10 godina igrao u NHL-u, a četiri sezone je imao više od 20 bodova po sezoni. U sezoni 2011./2012. imao je potres mozga, a kada se vratio nakon lockouta u NHL-u, njegova se plaća nije uklapala u okvir ''salary capa'' te je bio poslan u AHL da završi sezonu gdje je odigrao 14 utakmica. Montador se potpuno oporavio od potresa mozga, potpuno je zdrav, i iznimno sretan zbog dolaska u Zagreb i što će igrati u KHL-u. On će donijeti dodatnu stabilnost na našoj plavoj liniji'', izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Steve Montador je rođen 1979. godine u Vancouveru (Britanska Kolumbija, Kanada). Karijeru profesionalnog hokejaša, nakon četiri sezone provedene u OHL-u (North Bay Centennials, Erie Otters, Peterborough Petes), počeo je graditi krajem 1999./2000. sezone odigravši dvije utakmice u doigravanju AHL-a za Saint John Flamese (filijala Calgary Flamesa). Montador je iduće sezone postao standardni branič John Flamesa te je odigrao 77 utakmica, uključujući doigravanje, upisao 15 bodova i zajedno sa suigračima osvojio Calder kup. 

Unatoč tome što nikada nije bio draftiran na NHL draftu, Montador se probio do NHL-a, a debi je imao 2001./2002. sezone u dresu Calgary Flamesa. Premijerne sezone je odigrao 11 utakmica i ostvario tri boda (gol i dvije asistencije), da bi 2002./2003. brojka odigranih utakmica u sezoni za Calgary narasla na 50. Tijekom te dvije sezone usporedno je igrao i za Saint John.

Montador je s Flamesima ostao i 2003./2004. s kojima je te sezone zaigrao u finalu Stanley kupa protiv Tampa Bay Lightninga (Tampa osvojila Stanley), a sveukupno je u doigravanju NHL-a skupio 20 utakmica. Za vrijeme NHL lockouta, koji je uslijedio 2004./2005., Kanađanin je otišao u Europu, a stanica mu je bila francuski prvoligaš Mulhouse za koji je odigrao 15 susreta. Nakon povratka u Sjevernu Ameriku, 2005./2006. prvih sedam NHL utakmica je odigrao s Flamesima, da bi zatim zajedno s Dustinom Johnerom bio mijenjan za Kristiana Huseliusa u Florida Pantherse. 

Za Pantherse je igrao i naredne dvije sezone, a 2007./2008. je u 73 utakmica ubilježio 23 boda (8 golova, 15 asista). Sezone 2008./2009. dres Panthersa zamijenio je s dresom Anaheim Ducksa (65 utakmica, 20 bodova), a 04. travnja 2009. Ducksi su ga mijenjali u Boston Bruinse za Petterija Nokelainena. Montador je za Bruinse do kraja sezone odigrao 24 susreta, uključujući doigravanje, te im pomogao da doguraju do konferencijskog polufinala. Nakon Bruinsa, Montador je 2009./2010. i 2010./2011. bio igrač Buffalo Sabresa, 2011./2012. je igrao za Chicago Blackhawkse, a protekle sezone odigrao je 14 utakmica za AHL klub Rockford IceHogse.

Montador je sportski ambasador međunarodne humanitarne organizacije Right To Play koja uz pomoć sporta i sportskih programa ima za cilj poboljšati zdravlje, razvoj životnih vještina i poticanje mira za djecu i zajednica u nekim od najugroženijih područja u svijetu. Organizacija Right To Play utemeljena je 1993. godine.

Mladi hrvatski napadač Marko Šakić, koji je bio na probnom roku, dobio je ugovor za 2013./2014. sezonu, dok slovačkom braniču Ivanu Švarnyu i švedskom napadaču Emilu Lundbergu nije produžen probni rok. 

''Zbog potpisivanja Montadora odlučili smo prekinuti probne ugovore s Ivanom i Emilom. Igrali su dobro i napravili su sve što se od njih tražilo. Obojici želimo sjajnu sezonu i hvala im za svoje vrijeme koje su posvetili nama'', kratko je prokomentirao Fox.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković