Obavijesti

Sport

Komentari 3

Medveščak u prijateljskoj tekmi igra protiv svoje buduće filijale

Medveščak u prijateljskoj tekmi igra protiv svoje buduće filijale
1

U Olimpiji čekaju odluku KHL-a, odnosno IIHF-a koji moraju dati zeleno svjetlo za svojevrsno spajanje hrvatskog i slovenskog kluba. Zbog toga nisu bili previše aktivni

VIDEO

Nova era Medveščaka nije mogla bolje započeti. Nakon desetak dana treninga u utorak su Medvjedi odigrali prvu pripremnu utakmicu. Protivnik je bio Torpedo, klub koji već niz godina igra u Kontinentalnoj ligi čiji je dio nedavno postala i zagrebačka momčad.

Bez obzira na kratko pripremno razdoblje, Medveščak je ostavio bolji dojam od Rusa, koji nisu bili u kompletnom sastavu i koji su tijekom ljeta promijenili 20-ak igrača u svojem rosteru. Medvjedi su nakon inicijative Torpeda u prvoj trećini ubrzo uspostavili ravnotežu i preko Briana Willsieja došli u vodstvo potkraj druge trećine. Radi se očito o odličnom napadaču. Taj 35-godišnji Kanađanin lani je bio kapetan finskog TPS-a. Sada je posuđen Medvjedima pa je loša stvar što bi klub mogao ubrzo napustiti.

Drugi pogodak postiže Amerikanac Matt Murley, na dodavanje Willsieja koji se na samom kraju utakmice još jednom upisuje u listu strijelaca kada je pak pospremio u praznu mrežu. Medvjedi su odmah na premijeri pokazali da će se ove godine u Domu sportova igrati hokej više razine nego lani. Bit će sigurno brži, agresivniji i discipliniraniji. Uostalom, brojna zvučna pojačanja to moraju garantirati.

Protiv Torpeda prikupili su 29 udaraca, a protivniku dopustili 21. Na golu su odlični bili prvo Mark Dekanich pa kasnije Barry Brust. Karizmatični Robert Kristan mogao bi biti brzo zaboravljen.

- Zadovoljan sam kako smo odradili utakmicu. Trudili smo se i naporno radili na ledu što mi se jako svidjelo. Na nekim detaljima moramo poraditi, ali pokazali smo snažan karakter. Kako će utakmice prolaziti, tako ćemo i mi biti sve bolji - rekao je trener Mark French.

- Želimo igrati sjevernoameričkim stilom i ne želimo suparnicima dopuštati previše slobodnog vremena u kojem bi mogli nešto napraviti i iskoristiti svoje prednosti. Za početak je dobar osjećaj pobijediti momčad s kojom ćemo se natjecati u KHL-u i siguran sam da ćemo biti kompetitivna momčad - dodao je kapetan Alan Letang, najstariji Medvjed i svojevrsna legenda kluba.

Od igrača koji nisu briljirali mogu se izdvojiti Saša Martinović u obrani, dok u napadu na trenutku nezainteresirano je djelovao Jonathan Cheechoo od kojeg se sigurno očekuju prave izvedbe. Na tiribinama, u društvu 300-ak glasnih Medveščakovih navijača, našlo se nekoliko igrača na koje trener French očito ne računa u ovom trenutku. To su MacAulay, Perkovich, Kostović, Koren i Waugh.

Svi oni su lani igrali u EBEL-u, a sada je plan zagrebačkog kluba da ih ustupi ljubljanskoj Olimpiji koja bi trebala postati njihova filijala. U ponedjeljak bi KHL, na traženje IIHF-a, trebao donijeti odluku o tome hoće li doći do spajanja navedenih klubova. Slovenci bi tako na svojevrsnu posudbu trebali dobiti igrače Medveščaka koji bi ih pak u slučaju potrebe mogao povući u svoje redove u bilo kojem trenutku.

Baš zbog čekanja konačne odluke Slovenci nisu bili previše aktivni na tržištu. Tijekom ljeta su ostali gotovo bez svih lanjskih stranih pojačanja koja su se uputila prema drugim klubovima u EBEL-u. Jedino je ostao vratar Jerry Kuhn. Pripreme je krajem srpnja započelo svega 15 igrača. U međuvremenu su doveli kanadskog braniča Nicka Rossa koji je lani odigrao 9 utakmica u dresu Red Bulla. Osim njega, stigao je i napadač Alex Berry, lani igrač u ECHL ligi s nešto nastupa u AHL-u. Tu je i kanadski napadač Pascal Morency, bivši igrač Medvjeda.

- Nikada nismo imali tako malo igrača na početku priprema. To je zbog toga što čekamo rasplet dogovora s Medveščakom zbog čega ne potpisujemo previše stranaca. To nije uobičajena situacija. Lani smo imali ekipu već sastavljenu na početku kolovoza. Zagrepčani više nisu ista momčad kao lani. Igraju u drugoj najjačoj ligi na svijetu i to je za nas veliki izazov - kazao je trener Olimpije Bojan Zajc kojem sada ne preostaje ništa drugo nego čekati odluku KHL-a, odnosno IIHF-a.

Današnji ogled u Mariboru protiv Medvjeda bit će prva pripremna utakmica za Ljubljančane u ovoj sezoni.

- Rezultat nam nije bitan, ovo je samo testna utakmica u kojoj će se igrači bolje upoznati - dodao je Zajc.

  • OLIMPIJA LJUBLJANA – MEDVEŠČAK, 19 SATI

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju