Obavijesti

Sport

Komentari 1

'Medvjed' Filewich nakon četiri potresa mozga: Trebam odmor

'Medvjed' Filewich nakon četiri potresa mozga: Trebam odmor
1

Jonathan Filewich ove sezone dobio je četiri potresa mozga, no to je ništa naspram igrača u NHL-u. NHL je počeo teže kažnjavati one koji namjerno udaraju protivnike

VIDEO

Kanađanin Bob Probert nije ostao zapamćen u NHL-u po vrhunskim igrama nego po 413 službeno zabilježenih tučnjava u 17 godina igranja u Detroitu i Chicagu.

Mlatio se kad je stigao i koga je stigao, no sve to stajalo ga je teških posljedica. Bostonsko sveučilište nedavno je proučavalo njegov mozak. Rezultati su zastrašujući.

Zbog stalnih tučnjava počeo je bolovati od kronične traumatske encefalopatije, koja je česta u boksača.

Probertova supruga rekla je da se Bob počeo mijenjati što je dulje igrao, često je mijenjao raspoloženje i imao ozbiljne probleme.

NHL je po uzoru na NFL i neke druge sportove počeo teže kažnjavati igrače koji se tuku i koji namjerno udaraju protivnike kako bi ih ozlijedili. No ne može se sve kontrolirati.

Hokejaši su sve veći, jači i brži, pa i u uobičajenim duelima igrači mogu stradati, poput “medvjeda” Jonathana Filewicha. Kanađanin je ove sezone dobio četiri potresa mozga.

- Nasreću, bili su lakši, ali svejedno mi treba vremena. Moj mozak treba pravi odmor. To je ozbiljno, ali ne bojim se duela, to je dio ovog sporta - rekao je Filewich i dodao:

- Boksači nakon potresa mozga pauziraju i do šest mjeseci. A mi odemo na pregled, prihvatimo da nije ozbiljno i igramo dalje. Ali drago mi je da sve teže kažnjavaju prljave igrače.

Potres mozga imao je i Rabbit 

Wacey Rabbit samo je jedan od “medvjeda” koji su ove godine imali potres mozga. U Nhl-u ih je puno više. Sydney Crosby ne igra od siječnja, a Marc Savard, igrač Bostona, zbog potresa mozga možda završi karijeru.

Bradley zadovoljan, Hećimović bi nešto mijenjao

Nema suza, moramo biti zadovoljni svime što smo napravili. Čestitao sam dečkima nakon utakmice, dali su sve od sebe, rekao je Medveščakov trener Douglas Bradley nakon ispadanja iz doigravanja. 

No, John Hećimović, ne dijeli njegovo mišljenje:

- Morat ćemo promijeniti momčad dogodine želimo li napraviti korak dalje u EBEL-u. 

Medveščak je za kraj sezone organizirao druženje s navijačima. Danas od 18 do 19.30 sati “medvjedi” će u Ledenoj biti na raspolaganju svima. Ulazak je besplatan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj
'GRADILIŠTE' U MADRIDU

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj

Luka već neko vrijeme odgaja Ardu Gülera (19). Turčin je u španjolskog prvaka došao ljetos za 20 milijuna eura iz Fenerbahčea i dobiva sve više minuta. U sezoni 24/25. preuzet će veći dio Modrićevih minuta

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige
ARSENAL TUGUJE

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige

Manchester City ništa nije prepustio slučaju i u posljednjem kolu Premier lige pobijedio je West Ham 3-1. Joško Gvardiol i Mateo Kovačić postali su prvaci, City je naslov osvojio četvrti put u nizu i 10. put u povijesti
Osijek ima Europu! Roko Jurišić i Anton Matković zabili Rijeci
RIJEKA IZGUBILA ČETVRTU U NIZU

Osijek ima Europu! Roko Jurišić i Anton Matković zabili Rijeci

OSIJEK - RIJEKA 2-0 ‘Bijelo-plavi’ nisu pobijedili prvoligaša s Rujevice čak 617 dana. Posljednji put Osijek je pobijedio Rijeku još 10. rujna 2022. Do ove utakmice... Jurišić je zabio u petoj, a Matković u 72. minuti