Obavijesti

Sport

Komentari 8

'Medvjedi' doveli 3. pojačanje u 7 dana, uzeli centra iz Vitjaza

'Medvjedi' doveli 3. pojačanje u 7 dana, uzeli centra iz Vitjaza
1

Mislim da smo u posljednjih tjedan dana, dovođenjem trojice novih igrača, riješili naše tri najveće potrebe ostvarivši dubinu momčadi na sve tri pozicije,rekao je Fox

VIDEO

Golmanu Alexu Westlundu i braniču Ryanu O'Connoru, koji su proteklog tjedna potpisali ugovore s Medveščakom, pridružio se i kanadski 31-godišnji napadač Mike Iggulden koji je sezonu počeo s Vitjazom. 

- Mike je solidan igrač koji je jednako koristan i u napadačkoj i obrambenoj zoni. Osjetili smo da smo malo tanki na poziciji centra, a njegov dolazak dat će nam fleksibilnost. On je prvenstveno centar, ali može igrati i na krilu. U našoj momčadi ga vidimo kao jednog od top 9 napadača koji će nam donijeti dodatne golove. Mikeu je drago što će nam se pridružiti i pomoći nam u postizanju našeg cilja - rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox dodavši:

- Mislim da smo u posljednjih tjedan dana, dovođenjem trojice novih igrača, riješili naše tri najveće potrebe ostvarivši dubinu momčadi na sve tri pozicije. 

Mike Iggulden je rođen 1982. godine u St. Catharines (Ontario, Kanada), visok je 191 cm i može igrati na poziciji centra i krila. Prije nego što je zakoračio u svijet profesionalnog hokeja, studirao je na Sveučilištu Cornell i četiri sezone igrao za njihovu momčad koja se natječe u NCAA-u (110 utakmica, 34 boda). Prvi profesionalni ugovor potpisao je 2004./2005. s AHL klubom Rochester Americans za koji je tada odigrao šest utakmica, a već iduće sezone bio je pozvan u kamp San Jose Sharksa (NHL) te je postao standardni član njihove tadašnje AHL filijale Cleveland Barons za koje je u 77 susreta upisao 48 bodova. S obzirom na igru koju je prikazao igrajući za Baronse, San Jose Sharksi su 2006. potpisali s njim dvogodišnji ugovor te je tijekom te dvije sezone igrao za njihovu filijalu Worcester Sharkse. Za Worcester je također ostvario odlične brojke - 2006./2007. je u 79 susreta upisao 63 boda, a 2007./2008. u 78 susreta 66 bodova. Posljednje te sezone ostvario je i debi u NHL odigravši jednu utakmicu za San Jose Sharkse. Sezone 2008./2009. potpisao je ugovor s New York Islandersima za koje je odigrao 11 utakmica (5 bodova) te još 74 u AHL-u za Bridgeport Sound Tigerse (69 bodova).

Osim iskustva u NHL-u i AHL-u, Iggulden je dobro upoznat i s KHL-om te mu neće biti potrebna prilagodba na ligu. Premijeru u KHL-u imao je 2009./2010. u dresu Dinama iz Rige (60 utakmica, 33 bodova). Iako je naredne tri sezone igrao u Švicarskoj za prvoligaša Langnaua i u Švedskoj za prvoligaše Växjö Lakers i Rögle, 2013./2014. se vratio u KHL potpisavši za Vitjaz Podolsk. U dresu Vitjaza odigrao je 25 utakmica i upisao 11 bodova, a od ovog će tjedna minute na ledu i bodove skupljati u dresu Medveščaka s brojem 46.

Iggulden je tijekom svoje profesionalne karijere uvijek bio ili najkorisniji igrač momčadi ili među prva tri, a 2007./2008. je bio i najbolji strijelac Worcestera te je dvaput igrao u AHL All Star utakmici. Sezone 2010./2011. nastupio je Spengler kupu za Team Canadu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu