Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Medvjedi' su u školici: Vježbat ćemo na Dolcu i u restoranima

'Medvjedi' su u školici: Vježbat ćemo na Dolcu i u restoranima
5

Dekanich, Glumac i Popovic žele naučiti jezik predaka, a Jessiman bi razgovarao sa Zagrepčanima. Ono što nauče vježbat će na Dolcu, u restoranima i kafićima...

VIDEO

Učimo hrvatski iz poštovanja prema navijačima i državi u kojoj sad živimo i radimo. Na taj način i mi ćemo se lakše uklopiti u novu kulturu, rekli su Mark Dekanich i Hugh Jessiman, koji s Markom Popovicem i Mikeom Glumcem pohađaju tečaj hrvatskog jezika.

Trojica od četvorice imaju hrvatske korijene, Dekanichev otac je rođen u Zagrebu, Popovicev djed je 1956. pobjegao iz Požege u Kanadu, a Glumac podrijetlo vuče iz okolice Karlovca. Jedino Jessiman nema nikakve veze s Hrvatskom.

- Volim razgovarati s ljudima na njihovu jeziku. I inače volim jezike, učio sam već španjolski i portugalski - kaže Jessiman.

Ostala trojica žele svladati jezik svojih predaka kako bi doma bili ponosni na njih.

- Kad mi je otac došao u Zagreb u posjet, nakon nekoliko dana hrvatski jezik mu se vratio. Drago mi je da ću konačno s njim razgovarati na jeziku države u kojoj je rođen - istaknuo je golman Dekanich.

- Nadam se da ću u Zagrebu ostati dugo, pa će mi hrvatski jezik dobro doći. S bakom ću kod kuće u Kanadi onda moći vježbati svakog ljeta - dodao je Mark Popovic.

Tečaj hrvatskog drži im Gordana Jakupović, profesorica povijesti i ruskog.

- Prije svakog sata pitam ih što žele naučiti. Tako je bilo i kad smo se prvi put sreli. Tad mi je jedan igrač rekao da neće izaći iz prostorije dok za suprugu ne nauči reći: ‘Jako si lijepa i volim te’ - istaknula je profesorica.

A taj igrač je bio Popovic.

- Kad sam supruzi to rekao, samo me čudno pogledala. Ali dobio sam smiješak kad sam joj objasnio što to zapravo znači - nadovezao se Popovic.

Dečke zanimaju osnove, kako naručiti hranu i piće, sporazumjeti se na cesti i u dućanu.

- Ići ćemo na Dolac, u restorane i kafiće da bi vježbali ono što radimo na tečaju. Dečki će tako najbolje naučiti hrvatski jezik - rekla je profesorica dodavši kako dečke ne uči psovke.

- Psovke smo naučili čim smo došli - kaže Jessiman

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj
'GRADILIŠTE' U MADRIDU

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj

Luka već neko vrijeme odgaja Ardu Gülera (19). Turčin je u španjolskog prvaka došao ljetos za 20 milijuna eura iz Fenerbahčea i dobiva sve više minuta. U sezoni 24/25. preuzet će veći dio Modrićevih minuta
Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?
KAKAV SPEKTAKL!

Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?

Plus+ U listopadu će se Usik i Fury boriti opet. Što znači da će se odreći IBF pojasa, za koji će boksati Hrgović i Dubois. Pobjednik tog meča mogao bi na Usika. Ili na Furyja. Dvojac koji je ipak trenutačno razina više. Barem jedna...