Obavijesti

Sport

Komentari 2

Mektić i Pavić su u četvrtfinalu Wimbledona, Dodig je odustao

Mektić i Pavić su u četvrtfinalu Wimbledona, Dodig je odustao

Braniteljima prošlogodišnjeg naslova na trećem Grand Slam turniru u sezoni ovo je 11. uzastopna pobjeda na travi u ovoj sezoni te deveta zaredom u All England Clubu

VIDEO

Nikola Mektić i Mate Pavić nastavili su svoju pobjedničku seriju na travi u ovoj sezoni, a svladavši britanko-finski par Lloyd Glasspool - Harri Heliovaara sa 6-4, 7-6 (6), 4-6, 2-6, 6-3 nakon tri sata i 13 minuta borbe došli su do četvrtfinala Wimbledona.

Braniteljima prošlogodišnjeg naslova na trećem Grand Slam turniru u sezoni ovo je 11. uzastopna pobjeda na travi u ovoj sezoni te deveta zaredom u All England Clubu.

Pokretanje videa...

Nikola Mektić u paru s Matom Pavićem osvojio Wimbledon VIDEO

Bio je ovo drugi sraz Mektića i Pavića s Glasspoolom i Heliovaarom u zadnja dva tjedna, a pokazao se jednako napetim kao što je bio i onaj koji su odigrali u finalu turnira u Queen's Clubu, gdje je hrvatski par slavio sa 3-6, 7-6 (3), 10-6.

Branitelji naslova su bolje počeli meč. "Break" u sedmom gemu donio im je prvi set, dok su drugi osvojili u "tie-breaku". Unatoč velikom zaostatku, Glasspool i Heliovaara se nisu predali. U trećem setu su došli do prvog "breaka" i to im je bilo dovoljno da meč odvedu u četvrti set, a u njemu su još dvaput oduzmali servise hrvatskoj kombinaciji.

Početak seta pripao je Mektiću i Paviću koji su poveli sa 4-1. Ipak, u sedmom gemu su Glasspool i Heliovaara slomili Pavićev servis, ali njihova radost nije dugo trajala. Mektić i Pavić su uzvratili u sljedećem gemu oduzevši servis Fincu, da bi kod servisa za meč hrvatski tenisači izgubili samo jedan poen i probili se među osam najboljih parova u Wimbledonu.

Drugi nositelji tamo čekaju pobjednike dvoboja u kojem će se za četvrtfinale boriti Britanci Jonny O'Mara i Ken Skupski protiv Nijemaca Kevina Krawietza i Andreasa Miesa.

Mate Pavić je u nedjelju trebao još jednom na teren u konkurenciji mješovitih parova, ali dvoboj u kojem su on i Indijka Sania Mirza trebali igrati protiv Ivana Dodiga i Tajvanke Latishe Chan neće biti odigran. Naime, Ivan Dodig je odustao od nastupa, baš kao što je to morao učiniti i u konkurenciji muških parova s Austinom Krajicekom, pa su Francuzi Mahut i Roger-Vasselin prošli u četvrtfinale bez borbe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...