Obavijesti

Sport

Komentari 5

Mektić i Pavić u finalu Rima! Martić ipak nije uspjela dalje

Mektić i Pavić u finalu Rima! Martić ipak nije uspjela dalje

Mektić i Pavić su u polufinalu nadigrali Australca Johna Peersa i Novozelanđanina Michaela Venusa sa 7-6 (5), 7-6 (4). Martić je pružila dobar otpor Pliškovoj, ali ipak ništa od finala

VIDEO

Najbolji teniski par svijeta u ovoj sezoni, hrvatski reprezentativci Nikola Mektić i Mate Pavić igrat će za svoj šesti zajednički naslov u nedjeljnom finalu rimskog Masters 1000 turnira protiv Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja. 

Mektić i Pavić su u polufinalu nadigrali Australca Johna Peersa i Novozelanđanina Michaela Venusa sa 7-6 (5), 7-6 (4), a Ram i Salisbury su mjesto u finalu izborili pobjedom 6-4, 6-4 nad Salvadorcem Marcelom Arevalom i Nizozemcem Matweom Middelkoopom.

Mektić i Pavić su u ovoj sezoni stigli već do osmog finala na njihovom desetom zajedničkom turniru, dok će Ramu i Salisburyju ovo biti drugo finale u 2021. nakon što su poraženi od Ivana Dodiga i Filipa Polašeka u meču za trofej na Australian Openu.

Mektić i Pavić su u ovoj sezoni nadigrali Rama i Salisburyja u polufinalu turnira u Miamiju (6-3, 7-6).

Martić nije uspjela, Nadal u finalu

 Rafael Nadal je postao prvi finalist turnira Masters 1000 serije u Rimu, gdje je u subotnjem polufinalu svladao Amerikanca Reilyja Opelku (ATP - 47.) sa 6-4, 6-4, dok će se u konkurenciji tenisačica za naslov boriti Čehinja Karolina Pliškova i Poljakinja Iga Swiatek.

Nadalu je to bilo 12. polufinalu na rimskom Mastersu, gdje zadržao svoj perfektan učinak i došao do 12. finala, dok je Opelka iznenađuje došao do svog prvog finala uopće na turnirima ove kategorije, iako je prije Rima imao samo dvije pobjede u karijeri na zemljanoj podlozi (2-10), a uoči rimskog Mastersa nanizao čak šest poraza.

Nadal je sa po jednim 'breakom' u svakom setu slomio otpor 211 cm visokog Amerikanca i tako zadržao i perfektan učinak protiv američkih tenisača na zemljanoj podlozi (18-0).

Suparnik trećem tenisaču svijeta u nedjeljnom finalu bit će pobjednik dvoboja Srbina Novaka Đokovića i Talijana Lorenza Sonega. Obojica su u subotu već bili na terenu, jer su morali odigrati četvrtfinalne mečeve, koji zbog kiše nisu završeni u petak.

Đoković je preokretom došao do pobjede nad Stefanosom Tsitsipasom koji je imao set i 'break' prednosti, a kod vodstva 5-4 u trećem setu je servirao za pobjedu, no do meč-lopte nije stigao. Đoković je slavio s 4-6, 7-5, 7-5.

Sonego je s 3-6, 6-4, 6-3 nadigrao Rusa Andreja Rubljova.

U konkurenciji tenisačica Karolina Pliškova je u prvom polufinalu nadigrala najbolju hrvatsku igračicu Petru Martić sa 6-1, 3-6, 6-2 i treću godinu zaredom izborila mjesto u rimskom finalu, što će joj biti 30. meč za naslov na WTA turnirima.

Poljakinja Iga Swiatek je u jutarnjem četvrtfinalu bila bolja od Ukrajinke Eline Svitoline sa 6-2, 7-5. Aktualna pobjednica Roland Garrosa je potom svladala i 17-godišnju Amerikanku Coco Gauff sa 7-6 (3), 6-3 i probila se do svog prvog finala u Foro Italicu, a četvrtog u karijeri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao