Obavijesti

Sport

Komentari 55

Messi bi naslov s Argentinom: Sad je vrijeme da pokori Brazil

Messi bi naslov s Argentinom: Sad je vrijeme da pokori Brazil
4

“Gaučosi” su najuspješnija reprezentacija u povijesti natjecanja, osvojili su 14 naslova, ali posljednji prije 18 g.. Izgubili su dva finala zaredom, od moćnog Brazila

VIDEO

S Barcelonom je osvojio sve što se može osvojiti. Najveći je igrač našeg vremena, reklo bi se da mu ne nedostaje ni meda ni mlijeka, ali čak i on ima veliku patnju. Leo Messi s reprezentacijom još nije napravio ništa veliko, nije uzeo nijedan veliki naslov. Olimpijsko zlato koje je osvojio u Pekingu ipak nije ta kategorija kad je riječ o reprezentativnom nogometu.

- Teško mi je zbog svih neuspjeha s Argentinom. Želim biti jednako uspješan kao u Barceloni - rekao je Messi uoči početka Copa Americe.

Lani kad ih je Njemačka isprašila u četvrtfinalu SP-a, Argentinci su Messija proglasili glavnim krivcem. Copa America igra se u Argentini, pa Leo još manje ima pravo na kiks.

- Osjećam veliku obvezu prema sunarodnjacima. Istina je da sam zakazao nekoliko puta u reprezentaciji, ali sad se to neće ponoviti. Moj je san osvojiti ovo natjecanje - kazao je mali čarobnjak. 

“Gaučosi” su najuspješnija reprezentacija u povijesti ovoga natjecanja, osvojili su 14 naslova, ali posljednji prije 18 godina. Izgubili su dva finala zaredom, od moćnog Brazila.

- Sad je vrijeme da ih pokorimo. Dosta su Brazilci bili najbolji u Južnoj Americi - kaže Barcin napadač.

Argentina je zadnji put bila domaćin Copa Americe 1987. godine. U reprezentaciji su imali Maradonu i Caniggiju. Bili su aktualni svjetski prvaci, ali su završili tek četvrti. Sad uz Messija imaju stroj - tu su Tevez, Agüero, Zanetti, Di Maria... Ako ne uzmu naslov, Buenos Aires opet bi mogao gorjeti kao prije nekoliko dana nakon što je iz lige ispao River.

- Pod velikim smo pritiskom - otkrio je Javier Zanetti, koji će peti put nastupiti na Copa Americi.

Spektakl počinje večeras, “gaučose” na otvaranju čeka Bolivija, koja ih je prije dvije godine pobijedila 6-1.  

Brazilci žele peti naslov od 1997. godine  

Neymar, Robinho, Lucio, Maicon... Brazil opet ima sjajnu momčad.  Od 1997. osvojili su četiri od pet naslova. Imaju poseban motiv jer se igra u dvorištu najvećeg rivala. U skupini ih čekaju Ekvador, Venezuela i   Paragvaj.

Urugvajce predvode Cavani i Diego Forlan

Na Svjetskom prvenstvu 2010. bili su odlični četvrti. Kao i Argentinci, žele osvojiti rekordni 15. naslov. Diego Forlan, Suarez, Cavani, imaju tri napadača koja su sposobna uništiti bilo koju reprezentaciju na svijetu. Urugvaj će igrati u skupini s Meksikom, Čileom i Peruom.

- Svi već vide Brazil i Argentinu u finalu, ali mi ćemo sve iznenaditi - uvjeren je Diego Forlan. 

Meksikanci su ostali bez pola momčadi

Prije nekoliko dana osvojili su Gold Cup, ali na Copa Americi neće imati ni izbliza tako jaku momčad. Javiera Hernandeza izbornik je oslobodio obveza, a uoči početka natjecanja zbog afere s prostitutkama iz reprezentacije je izbačeno osam igrača. Zbog toga će za Meksiko igrati mlade i nepoznate snage. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika