Obavijesti

Sport

Komentari 3

Messi: Haalande, ti si zvijer. Siguran sam da ćeš idućih godina osvajati Zlatnu loptu

Messi: Haalande, ti si zvijer. Siguran sam da ćeš idućih godina osvajati Zlatnu loptu

Dobro poznajem Kyliana, a kod Erlinga morate vidjeti kako slavi golove. Očekujem da će se njih dvojica ubuduće tući za ovu nagradu, rekao je Messi

VIDEO

Već uhodana procedura. Voditelji ga prozovu, on se sav iznenađen pojavi na pozornici, podigne nagradu i zahvali se svima na španjolskom jeziku. Vidjeli smo to već osmi put, ali ovaj put je bilo posebno jer vrlo vjerojatno je to bio i posljednji.

Pokretanje videa...

Evo što Ronaldo i Messi jedu 01:29

- Osvajač Zlatne lopte za 2023. godinu je Leo Messi - rekli su voditelji i izazvali pljesak prisutnih.

Messi se naklonio Haalandu

U tome je trenutku kamera prikazala razočarana lica Kyliana Mbappéa i Erlinga Haalanda, najozbiljnije konkurente za nagradu, ali i oni su bili svjesni da će teško Zlatna lopta izmaknuti Argentincu koji je krajem prošle godine osvojio Svjetsko prvenstvo, jedini trofej koji mu je falio. I da je propustio ostatak sezone, i tako bi teško ova nagrada završila u drugim rukama.

Messiju je to rekordna osma Zlatna lopta. Pitanje je može li to itko ponoviti, a potencijalni odgovor leži u dvojcu koji je promatrao kako Argentinac u već uhodanoj proceduri zahvaljuje obitelji i suigračima. Na kraju govora se Messi obratio Mbappeu i Haalandu, od kojih se očekuje da u godinama koje su pred nama vode velike bitke, iste koje su vodili Ronaldo i Leo. 

2023 Ballon d'Or

- Erling i Kylian su dvije natjecateljske zvijeri. Dobro poznajem Kyliana, a kod Erlinga morate vidjeti kako slavi golove. Očekujem da će se njih dvojica ubuduće tući za ovu nagradu. Zaslužili su - rekao je Messi.

Nevjerojatni Norvežanin je prošle sezone utrpao čudesna 52 gola pa se s pravom nadao nagradi. No, njegova karijera je tek započela i ne sumnjamo da ćemo ga jednog dana vidjeti na pozornici sa Zlatnom loptom u rukama. 

- Kao što sam rekao, on je također jako zaslužio Zlatnu loptu. Erling je osvojio Premiership i Ligu prvaka te bio najbolji strijelac svega. Ovo nagrada je večeras mogla biti i tvoja. Tako da sam siguran kako ćeš je idućih godina osvajati - rekao je Messi.

Argentinac je ovog ljeta otišao u Inter Miami i vrlo vjerojatno mu je ovo bila posljednja Zlatna lopta. Njegovi potencijalni nasljednici su Mbappe, Haaland, a iz prikrajka vreba i Jude Bellingham. Kako god, nova era započinje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika