Obavijesti

Sport

Komentari 7

Messi je već lud! Barcelona reže troškove još 30%, bit će pobuna

Messi je već lud! Barcelona reže troškove još 30%, bit će pobuna

Blaugrana ima gotovo pola milijarde duga, smanjila je godišnju potrošnju za 80 milijuna eura, ali financije su im u očajnom stanju i ide novo rezanje od 30% - svima. Svlačionica je već rekla 'Ne'

VIDEO

Posuđuju veliki novac po Americi, obnavljaju stadion, Real im je uzeo naslov, Bayern ih je osramotio u Ligi prvaka, Messi je ostao samo zato što mora, imaju gotovo pola milijarde eura duga pa im ušteda od 80 milijuna nakon odlaska petorice igrača i nije baš puno pomogla u pandemijskim okolnostima...

Barcelona je u velikim financijskim problemima, tolikim da su iz Uprave javno najavili kako se ide u novih 30% rezanja apsolutno svih troškova, a u zraku oko Nou Campa miriše - na igračku pobunu.

POGLEDAJTE VIDEO: Do 2025. - obnova Nou Campa

Pokretanje videa...

Camp Nou, stadion Barcelone 01:57

Marc Ciria je poznati katalonski ekonomist i savjetnik bivšeg predsjednika Joana Laporte koji je u srijedu otkrio:

- Barca nema ni za plaće, a u domovini im više nitko ne želi posuditi lovu pa su se dodatno debelo zadužili u Americi, kod Goldman-Sachsa. A to je investicijska banka koja posuđuje da bi se dograbila udjela u vlasništvu.

Dan kasnije, aktualni klupski potpredsjednik za ekonomska pitanja Jordi Moix je u eter radija RAC1 oglasio da je stanje još teže.

Barcelona posuđuje po Americi, kod kuće im nitko ne da ni centa
Barcelona posuđuje po Americi, kod kuće im nitko ne da ni centa

- Dug nam je u godinu dana narastao sa 217 na 488 milijuna eura. Plan je da se ide na novo rezanje svih klupskih troškova, 30% svega! Već se čuju najave kako se igrači s tim neće složiti i istekom sezone masovno napuštati klub pa je moguće da se krene sa mješovitim kriterijima vezanima uz sportske okolnosti ili proporcionalno primanjima. Barcelona je u izvanrednoj situaciji i neka solucija za balansiranje proračuna se mora, jednostavno: mora pronaći - rekao je Moix.

Pregovori će početi ovih dana, a moraju završiti do 5. studenoga. Uprava se nada razumijevanju svlačionice i svih djelatnika, ali ako dogovora ne bude potez rezanja 30% troškova ionako će se povući, unilateralno.

Rakitić: Nikad nisam bio pravi prijatelj s Messijem i Suarezom
Rakitić: Nikad nisam bio pravi prijatelj s Messijem i Suarezom

Cadena Ser i Diario Sport javljaju kako je jedan manji dio članova prve momčadi spreman razmotriti novonastalu situaciju i probleme s kojima se sudara klub pod vodstvom Josepa Marie Bartomeua, ali velika većina igrača pod vodstvom senatora svlačionice ne želi ni čuti što im imaju za reći jer su ionako već jako dugo teško razočarani u upravu.

Kao uostalom i 99% navijača. Koji su pokrenuli peticiju za izglasavanje nepovjerenja i smjenu Bartomeua. Barcelona... Gigantski klub u gigantskim problemima. Na svim razinama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu