Obavijesti

Sport

Komentari 284

Argentinci savladali Poljake i prošli dalje kao prvi, Poljaci u ludoj završnici završili kao drugi

Argentinci savladali Poljake i prošli dalje kao prvi, Poljaci u ludoj završnici završili kao drugi
3

Nakon što su Argentinci pritiskali cijelo prvo poluvrijeme, jednak intenzitet pokazali su i u drugom poluvremenu. Mac Allister je na početku poluvremena sjajno zabio, a Alvarez podebljao vodstvo

Kompletirana je i četvrta skupina na Svjetskom prvenstvu u Katru. Argentinci su dominirali svih 90 minuta protiv Poljske i zasluženo slavili s 2-0. Pogotke su zabili Mac Allister u 47. minuti te Alvarez u 67. minuti. Obje ekipe su prošle dalje, 'gaučosi' kao prvi, a Poljaci kao drugoplasirani. Iza njih su ostali Meksiko te Saudijska Arabija.

Od početka utakmice Argentinci nisu dali 'disati' poljskoj obrani. Di Maria je radio probleme na desnoj strani, Messi u sredini, a Alvarez u napadu. Ipak, nisu uspjeli zabiti nakon nekoliko sjajnih prilika.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Poland v Argentina

Najbolju je imao argentinski kapetan Leo Messi u 39. minuti kada je sudac dosudio u najmanju ruku dvojben jedanaesterac. Nakon jedne duge lopte, Szczesny je bio prvi na njoj u skoku, ali je rukom zakačio Messija. 

Argentina im se klanja: Messi i Fernandez srušili Meksikance!
Argentina im se klanja: Messi i Fernandez srušili Meksikance!

Nizozemski sudac Makkelie je nakon konzultacije s VAR-om pokazao na jedanaesterac. Messi je pucao u desnu stranu, ali je Szczesny sjajno obranio. Na poluvrijeme se otišlo bez pogodaka, ali i bez ijedne šanse za Poljake.

Sjajan ulazak u utakmicu, Argentinci su prenijeli i u nastavak. Odmah na početku poluvremena Mac Allister je dobio prizemnu loptu iz kuta od Moline te sjajno zabio u lijevi donji kut vratara. 

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Poland v Argentina

Nastavili su Argentinci s pritiskom, a Poljaci su se nemoćno branili. Prilike su sijevale jedna za drugom, a tek je Glik zaprijetio glavom nakon slobodnog udarca.

Za 2-0 je nakon prodora Enza Fernandeza zabio Alvarez. Pogodio je desne rašlje, a nemoćni Szczesny mogao je samo gledati udarac. Do kraja utakmice, Argentinci su stvorili još pokoju šansu dok su Poljaci 'odbijali' prijeći centar.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Poland v Argentina

Nakon sučevog zvižduka slavili su Argentinci, a nakon što je Saudijska Arabija zabila protiv Meksika slavili su i Poljaci koji su zbog bolje gol razlike prošli dalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
SKUPINA C, TREĆE KOLO 20:00 , STADION 974, DOHA
Poljska
0 : 2
Argentina
Mac Allister 47', Alvarez 68'
Sortiranje događaja
90'+6

Gotovo je! Argentinci su savladali bez previše muke Poljsku pogocima Mac Allistera i Alvareza i kao vodeći u skupini prošli dalje. Messi je promašio dvojbeni penal u 39. minuti, ali to nije koštalo Argentince prolaska. 

90'+2

Kakva šansa za Argentinu! Tagliafico je lobao Szczesnog, ali je obrana odbila loptu u korner.

90'

Igra se još 6 minuta sudačke nadoknade.

86'

Velika pogreška obrane Poljske!  Martinez nije iskoristio poklon nakon što je sam krenuo na Szczesnog, pucao je neprecizno pored gola.

83'

Kod igre iz Poljske izašao je Krychowiak, a ušao Piatek. Mijenjaju i 'gaučosi' ušao je Almada, a izašao Mac Allister.

Komentari 284