Obavijesti

Sport

Komentari 66

Messi, svaka ti čast, ali glavna faca i režiser čuda je - Neymar

Messi, svaka ti čast, ali glavna faca i režiser čuda je - Neymar
1

IGRAČ OD 100 MILIJUNA EURA To je Neymarova cijena, a zašto toliko vrijedi, pokazao je u jednoj od najvećih utakmica u povijesti nogometa. U njoj je on bio najvažnija faca i glavni režiser Barcinog čuda...

VIDEO

Njegova trenutna cijena iznosi 100 milijuna eura i on najbolji brazilski igrač današnjice. Njemu je tek 25 godina, a iza sebe ima 115 utakmica za Barcelonu te 63 zabijena gola.

On je za svoj Brazil odigrao 75 mečeva i utrpao 50 komada i njegovo ime je Neymar da Silva Santos Junior.

Jedan je od najboljih igrača svijeta i već danas pripada redu najvećih faca brazilskog nogometa budući da se nalazi na četvrtom mjestu vječne ljestvice strijelaca 'carioca'. Romario mu bježi za pet golova, a mogao bi srušiti i Pelea na prvom mjestu koji na 77.

Vrijeme radi za njega.

Probudio se u pravo vrijeme

Da je značajno podigao formu, vidjelo se već protiv Celte prethodnog vikenda u utakmici La Lige. Zabio je jedan, ali prekrasan gol na asistenciju Lea Messija u Barcinom 'divljanju' uoči utakmice protiv PSG-a.  Pukla je 'petarda' u mreži gostiju, a Parižani su i unatoč tome, očito mirno spavali...

Njemu se ove sezone zamjeralo da premalo zabija i da nije pravi. Istina, nije djelovao svježe i poletno kao prethodne sezone, ali ako zavirimo u njegovu statistiku, imamo što vidjeti.

Pazite, Neymar u 34 utakmice ove sezone ima 14 golova i 21 asistenciju! I opet, malo je, na prvi dojam. Baš iz razloga što se od njega, kao i od Messija, konstantno očekuju čuda. 

Čuda je bivši napadač Santosa sačuvao za Parižane. Upravo je on režiser najvećeg preokreta u povijesti Lige prvaka. 

Što je genijalnije: slobodnjak ili asistencija?

Izborio je penal za 3-0 u 50. minuti, zabio savršeno iz slobodnjaka u 88. minuti, pogodio iz penala u 91. te perfektno asistirao Sergiju Robertu u 95. za ukupnih 6-1. 

VIDEO

Što je genijalnije, golčina iz slobodnjaka ili asistencija suigraču, stvar je individualnog ukusa. Blago navijačima Barcelone i Brazilcima što imaju u svojim redovima ovakvu zvijer.

Čista desetka za genijalca

Prema portalu WhoScored.com specijaliziranom za statističke podatke, brazilski čarobnjak zaradio je čistu desetku. I to sve govori.

Svaka čast vjerojatno najboljem igraču svih vremena Lionelu Messiju, ali istinska faca Nou Campa te glavni režiser neponovljivog čuda pred 100 tisuća ljudi bio je - Neymar!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo
KLJUČNA UTAKMICA SEZONE

Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo

Ovog je vikenda na rasporedu HNL derbi sezone između Rijeke i Dinama na Rujevici. Tko slavi, napravit će veliki korak prema tituli