Obavijesti

Sport

Komentari 154

Messidona: 'Sve smo probali, ali njega se ne može zaustaviti'

Messidona: 'Sve smo probali, ali njega se ne može zaustaviti'
6

Da nije uzimao hormon rasta, danas bi bio visok 140 centimetara. Leo Messi ne gleda nogomet na TV-u, pogotovo ne voli gledati sebe. Tko mu može stati na kraj?

VIDEO

Barcelona je fantastična, najbolja momčad protiv koje smo ikad igrali, priznao je Alex Ferguson vrativši film na 90 minuta u kojima nije mogao ništa osim sjediti i gledati. Nema druge.

- Leo Messi? Njega je nemoguće zaustaviti. Ni u jednom trenutku nismo ga kontrolirali - svjestan je veliki Škot.

Prigovarali su mu da u najvećim utakmicama nije velik, tražili mu mane, pokušavali ga smjestiti među smrtnike. No ako su i postojali argumenti za nešto takvo, nakon Wembleya više ih nema. Ovo je bio njegov finale. 

- On je broj jedan, radi razliku... Ne, nema boljeg od njega - kaže Xavi.

I nema, možda nikad nije ni bilo. Mali genijalac iz Rosarija, u kojem se rodio i Che Guevara, vodi neku svoju revoluciju. Nogometnu, savršenu...

- Igrač utakmice sam, ali nije to važno. Igrali smo zaista sjajno, u svim linijama - ostao je skroman Messi.

Nogomet igra spektakularno, njegovi driblinzi, svaki dodir s loptom, nešto su posebno. A on u tome i dalje neizmjerno uživa. Ali samo u igranju...

- Ne gledam nogomet na televiziji, ne pratim baš... - kaže 23-godišnji genij kojemu su još kao dječaku dodijelili nadimak “Atomska buha”.

Neke utakmice još će i pogledati, ali sebe u televizijskoj snimci nikad. To ga ne zanima. Radije u uši nabije slušalice i uživa u Oasisu. Ili sambi i cumbiji, plesnim latinoameričkim ritmovima koji ga nose.

- Dok je bio u sobi s Tevezom na Copa Americi, glazba je treštala jače nego u disku - otkrili su njegovi suigrači.

U klubu se najčešće druži s Valdesom i Xavijem, ali najbolji prijatelj mu je baš Carlos Tevez. Prije dvije godine i njemu je uzeo naslov prvaka Europe. U Londonu mu prijatelj nije bio na suprotnoj strani, ali ishod je isti. Ionako je nevažno tko mu stoji na putu.

- Njega je nemoguće zaustaviti...

Prvi su dali dva gola izvan 16 m

Ni jedna momčad prije Barcelone nije u finalu Lige prvaka zabila dvaput udarcima iz daljine. Udarci Ville i Messija bili su previše siloviti da bi ih Van der Sar, koji odlazi u mirovinu, mogao braniti.

Motivira se uz navijače Manchester Cityja

Za utakmice se Leo priprema slušajući Oasis, a to je uoči ovog finala bilo posebno prigodno. Braća Liam i Noel Gallagher su, naime, žestoki navijači Manchester Cityja, najvećeg Unitedova rivala. 

‘Sine, samo jedi tamale i bit ćeš kao Leo Messi...’

Leo ima skoro pa najskromniji vozni park u Barci. Omiljena boja mu je plava. Ona s argentinske zastave. A dok bira hranu naručuje tamale. Što je to? Tijesto s mesnim nadjevom umota se u sušeno lišće kukuruza. Može se upotrijebiti i neko drugo, ali samo lišće kukuruza daje tamalama pravi ukus.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju