Obavijesti

Sport

Komentari 9

Meštrović: Nezadovoljstvo me pali, to je dokaz da smo veliki

Meštrović: Nezadovoljstvo me pali, to je dokaz da smo veliki
2

U Osijeku nije nikakav potres, a naravno da je trener uvijek prvi na udaru kritika navijača. Bočkaj? Naša reakcija je bila takva zbog svih poštenih i časnih radnika kluba. Poslali smo jasnu poruku, kaže predsjednik Osijeka

VIDEO

Svi koji promatraju događanja u Osijeku sa strane, rekli bi da se u klubu s grada na Dravi događaju prave drame. Momčad je u rezultatskoj krizi, igrače je oštro kritizirao nakon remija sa Slaven Belupom predsjednik Ivan Meštrović, trener Zoran Zekić je pod velikim pritiskom i kritikama navijača, a Petar Bočkaj je izbačen iz momčadi nakon što se pijan automobilom zabio u benzinsku postaju i ozlijedio jednu osobu. Međutim, Meštrović se sada doima izrazito mirnim.

- Svi ti događaji nisu izazvali potres u klubu. Katarza koju smo prošli od gostovanja u Maksimiru do danas učinit će nas samo odlučnijima u dokazivanju kako smo najbolji i najstabilniji sportski klub u Hrvatskoj. Napetosti su dio života jednog nogometnog kluba - rekao je Meštrović u razgovoru Glasu Slavonije.

Nogometaš Bočkaj pijan razbio automobil, Osijek ga potjerao!
Nogometaš Bočkaj pijan razbio automobil, Osijek ga potjerao!
Drama u Osijekovoj svlačionici: Igrači plaču, otkud ta zloba?!
Drama u Osijekovoj svlačionici: Igrači plaču, otkud ta zloba?!
Predsjednik Osijeka: Od stava ne odstupam, mogu biti i oštriji
Predsjednik Osijeka: Od stava ne odstupam, mogu biti i oštriji

- Živcira li me negativa i nezadovoljstvo navijača? Ne. Za mene je to samo potvrda da smo veliki klub jer naši navijači od nas imaju velika očekivanja i na taj način pokazuju kako nisu ravnodušni. Naravno, volio bih da je malo manje negative, ali me na neki način ona i "pali". Pokazuje nam kako je to biti suvremenik velikog kluba. "Pali" me i to što u tom procesu praktički učimo i odgajamo jedni druge. Svi se polako učimo na tim stvarima - rekao je Meštrović pa nastavio:

- Proces stvaranja velikog kluba ne ide lako i preko noći, a u njemu je odnos s navijačima važan. Nemam iluzije kako ćemo to postići brzo i lako, ali nećemo odustati. Nikakvoj drami nema mjesta u ovom trenutku. Mi smo i dalje na trasi prema ostvarivanju naših dugoročnih ciljeva i nećemo dopustiti skretanje s te rute. Moji suradnici i ja ćemo znati adekvatno reagirati ako procijenimo kako je proces zapeo ili zastao.

- Dugoročne ciljeve sigurno nećemo žrtvovati. Prvi je oslonac na igrače iz vlastite Škole nogometa, a isto tako ne želimo otkazivati ni započete infrastrukturne projekte koji su neviđeni u ovom trenutku na ovim prostorima. Konačni cilj nam je stvaranje samoodrživog kluba koji će moći u budućnosti, ako bude morao, živjeti bez mog partnera Lőrinca Mészárosa i mene. Svaki drugačiji način ponašanja bio bi s moje strane čisti populizam, karijerizam i egoizam.

Najviše je kritika na račun Zorana Zekića.

- Kod navijača ili prosječnog gledatelja uvijek je trener prvi na udaru. I to je segment s kojim svi u klubu i naš trener moramo naučiti živjeti, a ne od toga praviti drame. Nakon određenih rezultatskih neuspjeha posve je normalno da osjećaji publike budu podijeljeni, ali to ne znači kako stvari treba lomiti preko koljena. Kada bismo odmah na početku sezone znali koji ćemo završiti, kakvog bi to smisla sve imalo? U tom slučaju ne bi bilo strasti, strepnje, radosti i ljutnje, a nogomet je baš sve to.

- Transferi? Želimo pronalaziti neafirmirane igrače, razvijati ih kroz Osijek i kasnije prodavati u ugledne europske klubove. U tome smo uspjeli unatrag manje od godinu dana i to se može promatrati samo kao uspjeh. Doći će vrijeme kada će se na takve poslove gledati isključivo pozitivno jer su i oni važan temelj klupske samoodrživosti. Ne znam kako se lošom može ocijeniti situacija u kojoj smo u dvije godine uprihodili više novca od transfera negoli u posljednjih 20 godina - završio je Meštrović.

Osijek: Benziska postaja u koju se autom zabio nogometaš Petar Bočkaj

O incidentu s Perom Bočkajem nije želio puno govoriti.

- On se nije dogodio u klupskom okruženju, već ga je počinio igrač pod ugovorom s Osijekom u svoje slobodno vrijeme. Što se naše reakcije tiče, ona je bila pravična prema svim drugim klupskim djelatnicima koji svoj posao obavljaju pošteno i časno. Željeli smo poslati jasnu poruku svima koji je jedini način kako se može opstati kao dio Osijeka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...