Obavijesti

Sport

Komentari 36

'Mi grubi? Pa ne tolerira nam se ništa što ne radi i Hajduk...'

'Mi grubi? Pa ne tolerira nam se ništa što ne radi i Hajduk...'
1

Osijek je u hrvatskoj ligi na domaćem terenu neporažen u posljednjih 20 utakmica. Ima 14 pobjeda i šest remija, posljednji je u Gradskom vrtu slavio Hajduk, golom Caktaša, 1-0 u veljači 2019. godine

VIDEO

Borba za Europu, odnosno za Ligu prvaka, Hajduk koji je Gorici zabio šest komada, Osijek koji je oštećen za penal u Rijeci. Sudac Fran Jović, koji je do prije 20-ak dana bio na sudu s trenerom Hajduka Igorom Tudorom. Bit će vatreno u subotu od 15 sati u Gradu na Dravi. 

Pokretanje videa...

01:41

- Naša želja je da nakon utakmice pričamo samo o nogometu. Da to bude u prvome planu - rekao nam je sportski direktor Osijeka Alen Petrović i nastavio:

- Mislim da treba malo više razmišljati o delegiranju sudaca. Nama su u posljednje četiri utakmice stalno VAR suci bili iz Splita, a mi se Hajdukom borimo za drugo mjesto. Čudno je i to da sudi Jović, i on i Tudor, a i mi ćemo zbog toga biti pod pritiskom.

Igor Tudor je u najavi utakmice rekao kako se Osječanima tolerira oštrina.

- Pa ja sam uvijek za mušku igru. Ne bih baš rekao da se nama tolerira nešto što se, primjerice, Hajduku ne tolerira. Pa mi u svakoj takvoj utakmici na domaćem terenu imamo četiri-pet žutih kartona - kaže Petrović.

U prvome je dijelu sezone Osijek doma pobijedio Hajduk 1-0. U toj su utakmici domaćini imali četiri, a gosti tri žuta kartona. 

Osijek u derbi ulazi s petog mjesta, za drugoplasiranim Hajdukom zaostaje šest bodova. Pobjeda je imperativ. U momčad se nakon odrađene suspenzije vraća Mirko Marić, koji je sa 16 golova najbolji strijelac lige.

Doma je Osijek nedodirljiv i neporažen već više od godinu dana, točnije 391 dan. Posljednji je u Gradskom vrtu slavio Hajduk. Bilo je 1-0, zabio je Mijo Caktaš, a utakmica je igrana 3. veljače 2019. godine. Primjerice, u toj su utakmici i jedni i drugi imali po dva žuta kartona.

Dakle, Osijek je kod kuće bez poraza u posljednjih dvadeset utakmica. Ima 14 pobjeda i šest remija. Po kladionicama je domaćin danas blagi favorit. Koeficijent na pobjedu Osijeka je 2,30, na Hajduk je 3,10, a na remi 3,40.

Ove je sezone samo Inter (71) u HNL-u dobio više kartona nego Osijek (66). Hajduk je peti sa 60, a najmanje ih ima Dinamo (35).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani