Obavijesti

Sport

Komentari 6

Mikić se vratio kući: Prošlo je 12 godina? Uh, ne čini se baš puno

Mikić se vratio kući: Prošlo je 12 godina? Uh, ne čini se baš puno
8

Veselim se jer sam se vratio praktički doma i zbog toga što sam dobio priliku raditi u svom klubu. Prošao sam svašta u Dinamu, i najbolje trenutke i teške trenutke, otkrio je Mikić, koji će biti Krznarov pomoćnik

VIDEO

Nakon više od 12 godina izbivanja iz Dinama od kojih je jedno cijelo desetljeće proveo u Aziji, legendarni Mihael Mikić (41) vratio se u Maksimir gdje će biti jedan od pomoćnih trenera prve momčadi, nakon što je kratko brusio zanat kod Igora Bišćana u U-21 hrvatskoj reprezentaciji.

Pokretanje videa...

00:05

- Jako sam sretan što sam ponovno u Dinamu. Prošlo je, mislim, 12 i pol godina. Sad kad pogledam unazad ne izgleda mi to tako puno. Veselim se jer sam se vratio praktički doma i zbog toga što sam dobio priliku raditi u svom klubu. Prošao sam svašta u Dinamu, i najbolje trenutke i teške trenutke, tako da imam iskustvo u svim sferama. Nadam se da ćemo biti uspješni kao i tada u igračkoj karijeri. Nadam se dvostrukoj kruni, Ligi prvaka i da će Dinamo biti konkurentan i osigurati proljeće u Europi. Šteta je ne nastaviti tu tradiciju i bilo bi lijepo da to postane pod normalno ili ''novo normalno'' za Dinamo - rekao je Mikić te dodao što misli o suradnji s bivšem suigraču te novim kolegama:

Mihael Mikić vratit će se na Maksimir i napušta Bišćana
Mihael Mikić vratit će se na Maksimir i napušta Bišćana

- Veseli me suradnja s Damirom i ostatkom stožera. Krznar ima iskustvo, znamo svi kakav je taktičar i analitičar, i koji god će mi dio posla dati da odradim, dat ću sve od sebe. Veselim se radu, napretku i tome da zajedno napravimo velike stvari.

Mikić i Krznar su u 'modroj' svlačionici zajedno proveli šest i pol sezona, a zajedno su je i napustili u ljeto 2004.

Nogometno je 'prohodao' u Bistri, a nastavio u mlađim uzrastima Intera iz Zaprešića prije nego što je s 16 godina došao u Maksimir gdje je debitirao pod palicom Cice Kranjčara 1998.

U Dinamu je u dva mandata, prvo od 1998. do 2004. i potom od proljeća 2007. do prosinca 2008. godine postao tada najtrofejniji Dinamov igrač u klupskoj povijesti. Vrh ljestvice dijelio je s Tomislavom Butinom, a u međuvremenu ih je prestigao aktualni Dinamov kapetan Arijan Ademi koji trenutačno ima 19 osvojenih trofeja.

Mikić je s plavima osvojio naslove prvaka 1998., 1999., 2000., 2003, 2007., 2008. i 2009., pokal pobjednika Kupa 1998., 2001., 2002., 2004., 2007., 2008. i 2009. te Superkup 2002. i 2003., te zabio 37 golova u 283 službene utakmice zbog čega su u klubu opisali kao "beka, krilo, maksimirskog univerzalca".

hajduk-dinamo kup

U dresu Dinama dvije je uzastopne sezone igrao u Ligi prvaka, a ujedno je i strijelac prvog povijesnog Dinamova gola u grupnoj fazi elitnog europskog klupskog natjecanja. Zabio je Portu u 3-1 domaćoj pobjedi u studenome 1998. 'Modri' su tada završili drugi u skupini, ali je nisu prošli zbog tadašnjeg sustava natjecanja.

Mikić: Jedan sam od rijetkih koji je sačuvao dres u Vukovaru
Mikić: Jedan sam od rijetkih koji je sačuvao dres u Vukovaru

Mikić je prvi put iz Dinama otišao u Kaiserslautern, a 2009. u Sanfrecce Hiroshimu gdje se u devet godina nastupanja prometnuo u jednog od najboljih igrača svih vremena. 

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka