Sport

Komentari 62

Milan više neće dijeliti stadion s Interom: Izgradit će novi dom

Milan više neće dijeliti stadion s Interom: Izgradit će novi dom

Suživot s Interom koji traje još od 1947. uskoro će završiti. Milan će se 2018. trajno iseliti s Giuseppe Meazze na novi stadion vrijedan 320 mil. eura u kvartu Portello...

Prošle sezone nogometaši Milana privlačili su 40.000 gledatelja, a kapacitet San Sira je 80.000 mjesta. Stadion "Giuseppe Meazza" postao je prevelik i preskup za "rossonere", pa će sagraditi novi dom.

Čelnici Milana angažirali su arhitekte koji su dizajnirali Allianz Arenu i pekinško "Ptičje gnijezdo". Novi stadion sagradit će se u kvartu Portello, koji će doživjeti priličan makeover i nalazit će se samo četiri kilometra od San Sira.

Gradnja će stajati 320 milijuna eura, a kapacitet novog doma "rossonera" bit će 48.000 mjesta. Oko stadiona u planu je i gradnja hotela, sportskog sveučilišta, restorana te zelenih površina rezerviranih za građane i umjetnike. Stadion bi trebao biti dovršen za sezonu 2018/2019.

Milan i Inter još će samo tri i pol sezone dijeliti stadion. "Rossoneri" su na San Siru počeli igrati 20-ih, a nakon što su stadion prodali gradu, od 1947. godine dijele ga s lokalnim rivalom Interom.

Arhitekti kažu da su proučavali čak 70 najvećih svjetskih stadiona, a da su završni planovi bili inspirirani Arsenalovim stadionom Emirates.

Najčitaniji članci