Obavijesti

Sport

Komentari 3

Milanu pripala drama: Teškom mukom izbacio Genou iz Kupa, Bilbao protiv Reala za Superkup

Milanu pripala drama: Teškom mukom izbacio Genou iz Kupa, Bilbao protiv Reala za Superkup

Nogometaši Liverpoola i Arsenala u prvom su polufinalnom susretu engleskog Liga kupa na Anfieldu igrali 0-0. Gosti iz Londona su od 24. minute bili s igračem manje jer je isključen Xaka, ali su uspjeli ostati neporaženi.

VIDEO

Nogometaši Milana plasirali su se u četvrtfinale Talijanskog kupa 3-1 (1-1, 0-1) domaćom pobjedom nakon produžetka protiv Genoe.

Pokretanje videa...

Dalić i Rebić VIDEO

Genoa je iznenađujuće povela golom novog igrača Ostigarda (17) u prvom poluvremenu, no u nastavku je Giroud (74) također glavom uspio poravnati, da bi u produžetku do izražaja došla veća kvaliteta sastava iz Milana.

Domaće je u prednost doveo Rafael Leao (102) sjajnim lobom iskosa s lijeve strane, da bi konačni rezultat postavio Saelemaekers (112).

Italian football Coppa Italia match - AC Milan vs Genoa CFC

Adrian Šemper je branio čitavu utakmicu za Genou za koju je Milan Badelj proveo u igri svih 120 minuta, dok je Ante Rebić igrao do 62. minute za Milan.

Italian football Coppa Italia match - AC Milan vs Genoa CFC

Milan će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta Lazio - Udinese koji je na programu za pet dana.

Ranije u četvrtak četvrtfinale je izborila i Fiorentina 5-2 (2-2, 1-1) gostujućom pobjedom protiv Napolija nakon produžetka. Vrlo je zanimljivo bilo u završnici prvog poluvremena kada je Fiorentina povela golom Vlahovića (41), da bi na 1-1 poravnao Mertens (44) nakon vrlo lošeg ispucavanja gostujućeg vratara Dragowskog.

Dragowski je prije odlaska na odmor napravio još jednu glupost istrčavši bezrazložno iz svog kaznenog prostora nakon čega je morao rušiti suparničkog napadača pa je stoga isključen. Ipak, Fiorentina je s igračem manje povela sa 2-1 lijepim golom Biraghija (57), a kada su pred kraj dvoboja isključeni Lozano u 84. te Ruiz u četvrtoj minuti nadoknade činilo se kako će Fiorentina mirno sačuvati prednost. No, kada je Napoli ostao s igračem manje Petagna (90+5) je pogodio za produžetak, no u dodatnih 30 minuta 10 igrača Fiorentine lako se obračunala s devetoricom Napolitanaca. Venuti (105-1), Piatek (108) i Maleh (119) postavili su konačnih 5-2.

Fiorentina će u četvrtfinalu igrati protiv Atalante koja je u utorak sa 2-0 svladala Veneziju.

Ostalih pet dvoboja na programu su sljedećeg tjedna. U utorak će igrati Lazio - Udinese i Juventus - Sampdoria, i srijedu Sassuolo - Cagliari i Inter - Empoli, a u četvrtak Roma - Lecce.

Liverpool v Arsenal - Carabao Cup - Semi Final - First Leg - Anfield

Nogometaši Liverpoola i Arsenala u prvom su polufinalnom susretu engleskog Liga kupa na Anfieldu igrali 0-0.

Gosti iz Londona su od 24. minute bili s igračem manje jer je isključen Xhaka, ali su uspjeli ostati neporaženi.

Uzvrat će se igrati za tjedan dana na Emiratesu, a pobjednik će 27. veljače igrati u finalu na Wembleyu protiv Chelseaja koji je u drugom polufinalu izbacio Tottenham Hotspur. 

Real i Bilbao za trofej u Superkupu 

 U finalu španjolskog nogometnog Superkupa 16. siječnja u Rijadu igrat će Real Madrid i Athletic Bilbao.

Athletic Bilbao je u polufinalu priredio iznenađenje porazivši Atletico Madrid sa 2-1, dok je u prvom polufinalnom susetu Real Madrid u srijedu nakon produžetaka porazio Barcelonu sa 3-2.

Baskijski sastav je izborio finale okrenuvši rezultat protiv aktualnog španjolskog prvaka.

Atletico je poveo u 62. minuti nakon autogola vratara Unaia Simona. Joao Felix je pucao glavom, lopta je pogodila stativu te se odbila u nesretnog Simona i završila u mreži.

Athletic je izjednačio u 77. minuti golom Yeraya Alvareza, a dvije minute kasnije Nico Williams je okrenuo rezultat.

U posljednjim trenucima susreta madridska momčad je ostala s igračem manje nakon što je isključen Jose Gimenez. Šime Vrsaljko je odigrao cijeli susret za Atletico.

Spanish Super Cup - Semi Final - Atletico Madrid v Athletic Bilbao

U prvom polufinalnom susetu Real Madrid je u srijedu nakon produžetaka porazio Barcelonu sa 3-2.

"Kraljevski klub" je do finala odveo pogodak Urugvajca Fedea Valverdea u 98. minuti, a vrlo kvalitetan i dinamičan El Clasico prvi puta se igrao u Saudijskoj Arabiji.

Golove za Real Madrid zabili su i Vinicius Junior (25), te Karim Benzema (72), dok su za Barcu bili strijelci Luuk de Jong (41) i Ansu Fati (83),

Luka Modrić je igrao do 82. minute.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu