Obavijesti

Sport

Komentari 55

Miličević i Barišić odbili 3. ligu, Hajduk im je raskinuo ugovore

Miličević i Barišić odbili 3. ligu, Hajduk im je raskinuo ugovore
1

Miličević i Barišić odbili su otići na posudbu u stobrečki Primorac pa je Hajduk s njima jednostrano raskinuo ugovor. A Vejić je podnio zahtjev na Arbitražnom sudu..

VIDEO

Hajduk je pokrenuo proces jednostranog raskida ugovora sa svojim igračima Ljubom Miličevićem i Josipom Barišićem, koji su odbili posudbu u trećeligaša Primorac 1929 iz Stobreča. 

Splićani raskid temelje na ugovornoj stavci prema kojoj su se igrači dužni, uz jednake uvjete, staviti na raspolaganje drugom klubu, ako Hajduk to od njih zatraži. Obojica su preko svojih zastupnika odbili takvu mogućnost, što se u pravnim krugovima tumači kao ''nepoštivanje odredbi ugovora'', te je podložno kazni, u ovom slučaju raskidu ugovora.

Josip Barišić stigao je u Hajduk prošle zime, za njega su Splićani platili 130.000 eura odštete Širokom, a njemu za trogodišnji ugovor garantirali 50.000 eura neto. No Barišić se nije uspio nametnuti nekolicini trenera, pa je vrlo brzo izgubio status, te je preseljen u drugu momčad.

Ljubo Miličević je stigao prošloga ljeta, no zbog ozljeda je odigrao svega pet službenih utakmica, a ni u tih pet nije se proslavio. Osim po slatkorječivim izjavama o velikoj ljubavi prema bilom dresu, ostat će upamćen po autogolu u debiju protiv Stokea.

No ako Hajduk i uspije izaći kao pobjednik iz spora s Miličevićem i Barišićem, prilično je izvjesno kako će ostati kratkih rukava u sporu s Hrvojem Vejićem, koji potražuje šestomjesečne zaostatke iz ugovora, kao i bivšim sportskim direktorom Ivicom Kalinićem. Obojica su predali zahtjeve na Arbitražni sud HNS-a i prilično je izvjesno kako će obojica uspjeti u postupku, te kako će im Hajduk na koncu morati platiti dugovanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...