Sport

Komentari 60

Milijunaš sudi finale: Obogatio se na supermarketu. 'Arogantan je i hoda ispred svojih cipela...'

Milijunaš sudi finale: Obogatio se na supermarketu. 'Arogantan je i hoda ispred svojih cipela...'

Vjeruje se da je riječ o najbogatijem nogometnom sucu na svijetu koji je diplomirao poslovnu administraciju. Njegovo je bogatstvo 2016. procijenjeno na više od 12 milijuna eura

Björn Kuipers (48) sudit će finale Europskog prvenstva između Engleske Italije u nedjelju na Wembleyju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bit će to sudačka kruna za iskusnog Nizozemca koji u svojoj karijeri, koja je krenula 2002., već ima četiri velika finala; finale Lige prvaka 2014. između Atletico Madrida i Reala te Europske lige 2013. (Benfica - Chelsea) i 2018. (Marseille - Atletico Madrid). Sudio je još i finale Kupa konfederacija 2013. Brazila i Španjolske.

Također, finale će mu biti četvrta utakmica na ovom Euru u ulozi glavnog suca dijelio je pravdu na Belgija - Danska, Španjolska - Slovačka te u četvrtfinalu Danska - Češka, dok je na utakmici Hrvatske i Engleske bio četvrti sudac.

A tko je uopće Kuipers? Vjeruje se da je riječ o najbogatijem nogometnom sucu na svijetu koji je diplomirao poslovnu administraciju. Njegovo je bogatstvo 2016. procijenjeno na više od 12 milijuna eura. Obogatio se zahvaljujući lancu supermarketa Jumbo Kuipers, a jedan je od sponzora nizozemskog vozača Formule 1 Maxa Verstappena. U njegovim marketima može se kupovati diljem Nizozemske i Belgije, a ima ih više od 500.

U zadnje vrijeme okrenuo se i biznisu s frizerskim salonom zajedno sa suprugom Marlies, a njegov djed Andries van Leeuwen također je bio nogometni sudac. Sudio je finale Kupa pobjednika kupova Tottenhama i Atletico Madrida 1963.

U Uefinoj grupi elitnih sudaca nalazi se od 2009., a Mateo Beusan, bivše Oko sokolovo, ovako ga je u više navrata volio opisati:

- Arogantan je i hoda ispred svojih cipela.

Najčitaniji članci