Sport

Komentari 151

VAR sudac koji je potvrdio penal za Englesku sudit će i u finalu?!

VAR sudac koji je potvrdio penal za Englesku sudit će i u finalu?!

Bjorn Kuipers sudit će finale Eura između Engleske i Italije, a u VAR sobi bit će Pol van Boekel, koji je bio glavni VAR sudac u polufinalu Engleske i Danske koji nije Makkelieja poslao na provjeru penala na Sterlingu

Björn Kuipers (48) sudit će finale Europskog prvenstva između Engleske i Italije 11. srpnja na Wembleyju, potvrdila je Uefa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iskusni Nizozemac bio je jedan od najvećih kandidata za ovo veliko priznanje, koje će mu biti i najveće u karijeri. Dosad je to bilo finale Lige prvaka 2014. između Atletico Madrida i Reala te Europske lige 2013. (Benfica - Chelsea) i 2018. (Marseille - Atletico Madrid).

Kuipers je na ovom Euru sudio tri utakmice, Belgija - Danska, Španjolska - Slovačka te četvrtfinale Danska - Češka, dok je na utakmici Hrvatske i Engleske bio četvrti sudac.

Asistenti će mu u nedjelju biti sunarodnjaci Sander van Roekel i Erwin Zeinstra, četvrti će biti Španjolac Carlos del Cerro Grande, dok će u VAR sobi biti Nijemci Bastian Dankert kao glavni, asistenti Christian Gittelmann, Marco Fritz te...  Nizozemac Pol van Boekel koji je u srijedu bio glavni u VAR sobi polufinala Engleske i Danske.

Nakon što je zajedno sa svojim asistentima jučer glavnom sucu Dannyju Makkelieju potvrdio da je postojao kazneni udarac za Englesku, Uefa ga je, evo, nagradila još jednim ulaskom u VAR sobu...

- Ti suci u sobi su u nekim utakmicama na terenu i vidjeli su kontakt, ali ako je to za njih penal, onda više ne bi smjeli biti na terenu. Oni su trebali reći: "Danny, molim te, idi još jednom provjeri na ekran", ali oni su potvrdili njegovu odluku. Potpuno krivo - opisivao je HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja jučerašnji incident.

- Uopće vam ne mogu objasniti kako se to dogodilo, ovi su suci prolazili bezbroj vježbi, teško mi je što govoriti o ovoj situaciji, apsolutno neprihvatljiva odluka.

Najčitaniji članci