Obavijesti

Sport

Komentari 144

Hrvatska je u polufinalu Eura: Vratili smo im za onu sramotu

Hrvatska je u polufinalu Eura: Vratili smo im za onu sramotu
17

Hrvatska reprezentacija u polufinalu je Europskog prvenstva u futsalu! Pobijedili smo Ukrajinu 4-2 nakon boljeg izvođenja penala. Naš golman obranio je čak tri penala...

VIDEO

Nismo zaboravili što su nam Ukrajinci napravili prošle godine. Namjestili su utakmicu i izbacili nas, a sad im se to vratilo, rekao je nakon utakmice jedan od heroja hrvatske malonogometne reprezentacije, kapetan Ivo Jukić koji je obranio tri penala nakon što je regularni dio završio 1-1. 

- Ovo su sve mladi momci. Najmlađa smo momčad na turniru, nismo ni znali što sve možemo. Hvala publici, bili su fenomenalni. Večeras su momci pokazali da možemo daleko - dodao je naš golman.

Najmlađi smo na turniru, nismo ni bili svjesni što možemo, junak utakmice, golman Ivo Jukić

Regularni dio u Spaladium Areni pred nešto više od 9000 navijača (oborili smo rekord posjećenosti po drugi put), završio je 1-1. Poveli smo autogolom u prvom dijelu. No Ukrajinci su se vratili u drugom. Nije bilo lako igrati protiv momčadi koja ima tako dobru klupu. Puno je rotirao ukrajinski izbornik, a naše je igrače pred kraj utakmice savladao umor. No dečki su se borili herojski do kraja i nošeni publikom izborili penale i veliku pobjedu.

- Nikome nije bilo lako. Znali smo da je Ukrajina jako organizirana, da puno rotiraju. Cijelu smo utakmicu praktički igrali bez glavnog igrača Marinovića koji se ozlijedio na samom početku utakmice. Momci, Zagreb je naš glavni grad, ajmo nagraditi i tamo publiku. Ovdje nas je sjajno nosila - rekao je hrvatski izbornik Mato Stanković.

Igrači su u utakmicu ušli s posebnim žarom. Nisu jednostavno mogli zaboraviti što su nam Ukrajinci napravili prošle godine. Odigrali su s Azerbajdžanom 4-2, a taj je rezultat odveo njih i Azere dalje, dok je Hrvatska ispala. No to je bilo tako očito režirano da neki naši igrači nisu niti mogli gledati utakmicu te su izašli iz dvorane.

Hvala publici, ali sad je na redu Zagreb. To je naš dom, rekao je nakon utakmice Jakov Grcić

- Izmučili smo se. Ukrajina je sjajna momčad, disciplinirana do kraja utakmice. Imali smo problema sa zadržavanjem lopte, ali vratila nam se sreća i vratilo se Ukrajini ono što su nam napravili protiv Azerbajdžana prošle godine - rekao je Tihomir Novak nakon utakmice. 

Hrvatska polufinale igra u Zagrebu, a igramo s pobjednikom utakmice između Rusije i Srbije.

- Izmoreni smo i psihički i fizički, imali smo samo dan odmora, ali na kraju smo uz dosta sreće prošli u polufinale. Ovom smo se i nadali. Najbitnije je da smo tamo. Hvala publici koja nas je nosila, ali sad je na redu Zagreb, to je naš dom i sanjamo o tome da igramo pred punom dvoranom u našem glavnom gradu - rekao je Grcić.

Euro u futsalu, četvrtfinale:

  • Hrvatska - Ukrajina 4-2 (p) (1-1)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao