Obavijesti

Sport

Komentari 43

Minute nas dijelile od ponora: 'Ma, ima nešto u tom broju 14'

Minute nas dijelile od ponora: 'Ma, ima nešto u tom broju 14'
4

Nisam vjerovao ni da ću dobiti cijelo poluvrijeme, no izbornik je imao povjerenja u mene i na koncu mu se to isplatilo, rekao je strijelac pobjedničkog gola Kalinić

VIDEO

Sljedeći put kad izbornika Slavena Bilića put nanese u kockarnicu, vrlo vjerojatno će na ruletu zaigrati na broj 14.

Jer u subotu mu se broj 14 itekako pokazao sretnim. Pred kraj susreta s Gruzijom bio je “ponor”, gubio je 1-0, posao mu je visio o koncu, baš kao i plasman reprezentacije na Europsko prvenstvo sljedeće godine. Svjetsko prvenstvo već je propustio, a da i drugo veliko natjecanje uprska, bila bi to katastrofa. Kuglica je opasno skakutala oko nesretne trinaestice, a onda se zaustavila na četrnaestici, koja mu je donijela sreću...

Nakon 14 godina “prokletstva Poljuda” 14 minuta prije kraja za 1-1 zabio je Mario Mandžukić. Samo dvije minute poslije za pobjedu je zabio Nikola Kalinić, koji je nosio dres s brojem 14! Golom je skinuo “prokletstvo s Poljuda”, izbornika nije poslao na burzu, a reprezentaciju je ostavio u utrci za Euro u Poljskoj i Ukrajini.

- Mora da ima nešto u tome, vjerojatno su se zvijezde negdje poklopile i pomogle nam da se spasimo iz ponora - nasmijao se sretni strijelac Nikola Kalinić, koji je samo polovično ispunio zadaću koju mu je povjerio izbornik.

- Rekao mi je na poluvremenu: ‘Ajde, Kale, uđi i zabij dva gola’. Na koncu je i jedan bio dosta za pobjedu. Upozorio me i da budem što bliže golu. Poslušao sam ga i u pravoj akciji uklizao na Duduovo proigravanje i zabio.

I prije negoli je Bilić obznanio sastav koji će istrčati protiv Gruzije, Kalinić je govorio kako će on svoju priliku čekati na klupi.

- Nije bilo realno da zaigram od prve minute jer su ostali napadači bili u sjajnoj formi, a ja u Blackburnu nisam igrao. Nisam vjerovao ni da ću dobiti cijelo poluvrijeme, no izbornik je imao povjerenja u mene i na koncu mu se to isplatilo. Bili smo nervozni prvih 14 minuta, atmosfera kao na treningu, još smo primili i jeftin gol - rekao je Kale i dodao:

- Ali trebala su nam ta tri boda i na kraju smo ih zasluženo osvojili. Sad je puno lakše gledati prema sljedećim utakmicama i plasmanu na Euro.

Još se jednom hrvatski napadač vratio na subotnju utakmicu protiv Gruzije na Poljudu.

- Stvarno je bilo teško probiti taj bunker Gruzije, ali, hvala Bogu, na kraju smo ipak uspjeli. Ne bih rekao da sam ja skinuo prokletstvo, to je zasluga svih igrača.

Izbornik Slaven Bilić u utakmici protiv Gruzije dobio je svoj novi najdraži broj...

14...

...godina reprezentacija na Poljudu nije odigrala službenu utakmicu, a u prijašnjim nije imala pobjedu.

...minuta trajala je šutnja navijača na splitskom stadionu. Prosvjedovali su jer toliko godina nije bilo reprezentacije.

...do kraja je ostalo još 14 minuta i tada se pojavio Marijo Mandžukić. Zabio je za 1-1 i tada je svima bilo puno lakše.

...Bilić je Nikolu Kalinića u igru stavio u 46. minuti. Izbornik kao da je znao da će mu pobjedu donijeti igrač s brojem 14.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige