Sport

Komentari 28

Miočić je za poraz dobio više nego Ngannou, ali po zaradi je najpodcjenjeniji šampion UFC-a

Miočić je za poraz dobio više nego Ngannou, ali po zaradi je najpodcjenjeniji šampion UFC-a

Nakon poraz od Ngannoua Miočić je iz kaveza izišao bogatiji za 790.000 dolara, dok je novi prvak zaradio 730.000 dolara, uključujući i bonus za nokaut večeri

Bilo je to prije dva tjedna, Stipe Miočić još je bio teškaški prvak svijeta. I čovjek koji je rekordan broj puta (o)branio pojas. A znate li koji je bio na listi najplaćenijih UFC boraca? Tek 14.!

I, da se razumijemo, nema to veze sa sponzorima, čak ni bonus koji borci dobiju od pay per view paketa ne ulazi u tu brojku.

Od samih nastupa i bonusa za izvedbu i(li) nokaut večeri, dakle novca koji borcima daje UFC, Miočić je s 38 godina i 24 borbe zaradio nešto više od pet milijuna dolara. Samo.

Puno neuspješniji borci zaradili su osjetno više, a rekorder je Conor McGregor s četiri puta većom zaradom. Dok su ispred Stipe i Mark Hunt, Daniel Cormier, Andrej Arlovski...

Najplaćeniji borci u povijesti UFC-a (bez sponzora i PPV-a)

Za sedmu je borbu u UFC-u Stipe dobio 12.000 dolara, a tek nakon 11 borbi počeo je, 2016. godine, zarađivati ozbiljniji novac. Tada je za pobjedu nad Overeemom dobio 690.000 dolara, kao i za pobjedu nad Dos Santosom, pa 640.000 za pobjedu nad Ngannouom 2018., najviše je zaradio za pobjedu nad Cormierom 2019. godine (830.000 dolara), a uglavnom je dobivao manje novca nego njegovi suparnici.

Tek u ovoj zadnjoj borbi situacija je bila obratna. Nakon poraz od Ngannoua Miočić je iz kaveza izišao bogatiji za 790.000 dolara, dok je novi prvak zaradio 730.000.

Zarada Stipe Miočića po borbama

*u prvih šest borbi zarada mu je bila minimalna

Tako je to u UFC-u jer novac se dogovara prije borbe. Pa često pobjednik zaradi manje nego poraženi. A prvak rekorder nije ni u top 10 najplaćenijih.

Najčitaniji članci