Sport

Komentari 17

Miočić objavio da je spreman i napravio zbrku: Ma gotov si!

Miočić objavio da je spreman i napravio zbrku: Ma gotov si!

Prošla je gotovo godina dana. Prestanite se boriti po društvenim mrežama nego potpišite ugovor, diplomatski je poručio Francis Ngannou Miočiću i Cormieru koji se već mjesecima prepucavaju...

Nešto manje od deset mjeseci prošlo je od posljednje borbe Stipe Miočića (37). Američki borac hrvatskih korijena još je u kolovozu pobijedio Daniela Cormiera (41) i vratio teškaški pojas no od tada njegove rukavice miruju.

Na to je utjecala i ozljeda oka koju mu je nanio upravo Cormier, ali mnogi borci su mu prigovarali to što uopće nije izrazio želju za borbama. Trajala su neprekidna prepucavanja u kojima je Cormier prozivao Stipu da se boji novog njihovog meča, a onda je uskočio i Francis Ngannou koji smatra da je on zaslužio borbu za naslov.

Američke vlasti su zbog korona virusa zatvorile brojne dvorane i Miočić nije zapravo imao gdje trenirati. Dok su ostali borci brusili svoju formu, on je vrijeme provodio u svome domu. Mjere u SAD-u su malo popustile, a Stipe je prionuo poslu i poručio ostalim borcima:

- Došlo je vrijeme. Tko je spreman?

Njegova poruka odjeknula je poput bombe u borilačkom svijetu. Možete pogoditi, Cormieru nije trebalo ni pet minuta da odgovori.

- Gotov si.

A onda je uskočio i još jedan borac koji smatra da je zaslužio borbu za titulu.

- Prošla je gotovo godina dana. Prestanite se boriti po društvenim mrežama nego potpišite ugovor - dipolmatski im je poručio Kamerunac.

Treća borba Cormiera i Miočića je nikada bliža. Očekuje se da će datum biti kao i onaj u kojem su odradili svoja dva meča, a to je kolovoz. UFC još ništa nije objavio, no pregovori su očito u tijeku, a to je nešto što je šef UFC-a jedva dočekao. Prozivao je Stipu tjednima i prijetio da će mu oduzeti titulu ako se ne bude htio boriti.

Tako nas uskoro očekuje novi spektakl u ranim jutarnjim satima, a držimo fige da će se on što prije dogoditi. 

Najčitaniji članci