Obavijesti

Sport

Komentari 21

Fjodorov stroj ili iranski Hulk čekaju Mirka u finalu Rizina...

Fjodorov stroj ili iranski Hulk čekaju Mirka u finalu Rizina...
1

Pošto prognoziramo uvjerljivu Mirkovu pobjedu moramo se okrenuti drugom polufinalnom ogledu - između Iranca Amira Aliakbarija (29) (4-0) i Valentina Moldavskog (24) (5-0)

VIDEO

Mirko Filipović pobijedio je Muhammeda 'King Mo' Lawala sjajnim lijevim aperkatom polovicom druge runde četvrtfinala Rizinova openweight turnira. Cro Cop je ostvario impresivnu pobjedu, možda i jednu od najvažnijih u karijeri kada se uzmu sve okolnosti, broj Mirkovih godina, pronalazak zamjenskog borca u zadnji tren i tako dalje.

U polufinalu će se boriti protiv estonskog diva od 180 kg Baruta Kaita, koji je pobjedama protiv legendarnog veterana Kazuyukija Fujite i ex Prideovca Tsuyoshija Kohsake došao do polufinalnog ogleda s Mirkom. No što nakon toga? Pošto prognoziramo uvjerljivu Mirkovu pobjedu moramo se okrenuti drugom polufinalnom ogledu - između Iranca Amira Aliakbarija (29) (4-0) i Valentina Moldavskog (24) (5-0).

 

التماس دعا دارم از همه مردم عزيزم براي بازي يك چهارم نهايي با حريف روسي

Fotografiju objavljuje Amirali Akbari (@amiraliakbari60)

 

Чемпионат.com: Единственный российский участник Гран-при Rizin в открытом весе Валентин Молдавский бился с Карлом Албректссоном, который ранее одержал верх над Вадимом Немковым. По перемещениям в ринге россиянин сильно напоминал Фёдора Емельяненко в лучшие годы: Валентин «дёргал» соперника обманными движениями, наносил удары с шагом и тут же проходил в клинч с попыткой провести тейкдаун. Если в первом раунде Молдавский добился лишь незначительного преимущества за счёт точных попаданий, то втором окончательно взял инициативу в свои руки, практически не выпуская соперника из партера, раз за разом опрокидывая того на настил. В самой концовке швед сделал попытку задушить россиянина «треугольником», но время боя закончилось. По итогам двух раундов Молдавский одержал победу единогласным решением судей и вышел в четвертьфинал турнира. Стоит отметить, что в этом бою Валентину пришлось хорошо потрудиться, и было невероятно приятно видеть, что россиянин оказался готов к более серьёзному сопротивлению. #FedorTeam #Valentin #Moldavsky #championat.com #rizin #обзор #мма

Fotografiju objavljuje FedorTeam (@fedorteamofficial)

Prvi je dvostruki svjetski prvak u grčko-rimskom stilu hrvanja koji je 2012. godine propustio potencijalno najveće natjecanje u životu zbog pada na doping testu. Aliakbari je propustio Olimpijske igre, a godinu kasnije osvojio je svoje drugo Svjetsko prvenstvo u hrvanju. No da sve prođe kako treba, pobrinula se Međunarodna hrvačka federacija (FILA) koja je Aliakbariju uručila doživotnu suspenziju nakon što se saznalo da je zlato na SP-u osvojio dopingiran. Oduzeto mu je i osramoćen je napustio hrvački svijet.

U MMA se prebacio ubrzo nakon toga. Prvu borbu odradio je 2015. godine protiv Hyung Chul-Leeja i od tada ih je upisao još tri. U četvrtak se u sklopu Rizina borio protiv Heatha Herringa kojeg je pobijedio sudačkom odlukom dok je tri borbe prije završavao tehničkim nokautom u manje od dvije i pol minute prve runde. Teži 116 kilograma, visok je 190,5 centimetara, glavni stil borbe mu je hrvanje i u borbi je pokazao da bi mogao biti puno povoljniji protivnik po Mirka od Valentina Moldavskog.

Moldavski je novo rusko čudo koje trenira pod okriljem velikog Fjodora Jemjeljanenka. Član je njegove momčadi FedorTeam, a to je podatak koji govori sam za sebe. Iako je rođeni Ukrajinac bori se pod ruskom zastavom, a u MMA-u je od 2015. godine i još uvijek ne zna za poraz. Brz je, eksplozivan, sjajne tehnike, velike izdržljivosti... Pravi ruski stroj, kao što je nekad bio i sam Fjodor.

U MMA-u je od 2015. godine, a glavni stil borbe mu je combat sambo isto kao i velikom Fjodoru. Ima pet profesionalnih borbi i pet pobjeda od kojih su tri submissionom i dvije jednoglasnom odlukom sudaca. Ima 99 kilograma, visok je 185 centimetara i sve vodi k tome da bi se Mirko u finalu Rizinova turnira trebao sresti upravo s Fjodorovim pulenom.

Ne čudi zašto je Moldavski favorit na kladionicama. Mladi borac je veliki favorit, a kvota na njega je 1,60 dok je na Iranca 2,20.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše