Obavijesti

Sport

Komentari 81

Mirko Barišić: Žao mi je, ali ovo s Murićem je ipak gotova stvar

Mirko Barišić: Žao mi je, ali ovo s Murićem je ipak gotova stvar
2

Jedan od najtalentiranijih igrača ove generacije Dinama, Robert Murić, na kraju će sezone napustiti klub. Od silnih milijuna čelnici 'modrih' neće dobiti ništa...

VIDEO

To je gotova stvar. Fifina i Uefina pravila su jasna i mi smo nemoćni, rekao je Dinamov predsjednik Mirko Barišić nakon što su Robert Murić i njegov otac priopćenjem konačno potvrdili svoj odlazak iz Dinama. Trener Zoran Mamić odmah je vratio Murića u juniorsku momčad.

- Odavno smo se pomirili s tim da će otići. Bilo je logično da ga Zoran Mamić pošalje u juniore. Pa što će nam u prvoj momčadi igrač koji odlazi na kraju sezone - rekao je predsjednik Dinama Mirko Barišić.

Jedan od najtalentiranijih igrača ove generacije Dinama, Robert Murić, na kraju će sezone napustiti Maksimir. Od silnih milijuna na koje su čelnici kluba računali neće biti ništa.

- Dobit ćemo simboličnu naknadu za odgoj igrača. Ne bih htio špekulirati koliki će biti naš financijski gubitak - razočaran je bio predsjednik Dinama.

Zdravko Mamić nedavno je završio u DORH-u jer je navodno prijetio Murićevu ocu i menadžerima.

Čini se da je time definitivno nestala i najmanja mogućnost da jedan od najtalentiranijih mladih igrača u Europi zaigra za prvu momčad Dinama.

- Pobit ću vas i odrobijati, iščupat ću vam grkljan - vikao je navodno Mamić nakon što su Murićevi menadžeri odbili novi ugovor i plaću od čak 20.000 eura na mjesec, čime bi Robert - a da nije odigrao ni minute - postao jedan od najplaćenijih igrača Dinamove momčadi.

Duga je povijest maksimirskih roditelja koji su izluđivali čelnike i trenere Dinama. Još je pokojni Đuro Prosinečki bio na ratnoj nozi s Ćirom Blaževićem, pa je Robi otišao u Crvenu zvezdu i ondje postao jedan od najboljih igrača na svijetu. Legenda kaže da je u to doba u Maksimiru puno utjecajniji od Đure bio Marinko Boban, Zvonimirov otac.

U novije doba u Maksimiru je na naslovnicama završio Mato Mandžukić. Marijev otac spustio se među novinare kako bi im objasnio da njegov sin nikome od njih nije dužan dati izjavu.

No problemi s Mandžukićem bili su čista “kamilica” u odnosu na ono što je slijedilo.

Zdravko Mamić našao se u bezizlaznoj situaciji, najprije s Alenom Halilovićem, čiji je transfer u Tottenham, “težak” desetak milijuna eura, propao jer otac Sead nije htio prihvatiti uvjete koje su nudili Spursi i plaću veću od milijun funti na godinu, a Alen je još maloljetan, pa bez oca nije mogao ništa.

Od tada su Halilović i Mamić na ratnoj nozi, a kad je i obitelj Roberta Murića počela tražiti način da napusti Dinamo bez odštete, Mamić je jednostavno “puknuo”.

U svom stilu, potpuno je podivljao na tom sastanku s Murićevim ocem i menadžerima. Prijetnjama se zapravo “upucao u nogu”. Ne samo da su Obiteljski zakon i Fifin pravilnik na strani igrača i roditelja nego će, ako se dokaže da im je doista prijetio, Murić i njegova obitelj moći to iskoristiti kao dodatni razlog zbog kojeg ne žele potpisati novi ugovor s Dinamom.

Nakon što je angažirao pravnike koji su proučili sve postojeće propise, Mamić je i sam shvatio da je ovaj put “popušio”. Iz perspektive Dinama, na kraju je potpuno nebitno hoće li Murić otići u Manchester United, kako se ispočetka nagađalo, ili će ga Unitedu ispred nosa oteti Ajax. Za Dinamo i Mamića jedino je važno što će Murić, čija se vrijednost procjenjuje na šest milijuna eura, otići za 200.000-300.000. Nakon slučaja Sammir još jedan težak udarac blagajni “modrih”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo
VARAO ŽENU, SAD SE KAJE

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo

Ja sam lažov, varalica, pravi otrov. Dosta sam gluposti napravio, ali svi pravimo greške. Jedino zbog čega se kajem je to što sam imao odnose prije braka. Volio bih to izbrisati iz života, kaže svjetski prvak

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena
Mlada vozačica utrka poginula za volanom: 'Razdvojili smo se i Valentina se više nije javljala...'
ŠOK U SUSJEDSTVU

Mlada vozačica utrka poginula za volanom: 'Razdvojili smo se i Valentina se više nije javljala...'

Valentina Remso, influencerica koju je na Instagramu pratilo više od 19.000 ljudi, strastvena vozačica auto-utrka, poginula je u slijetanju automobila. Suputnike su iz smrskanog auta vadili vatrogasci