Obavijesti

Sport

Komentari 19

Mirko Novosel: Samo nas Aco Petrović može odvesti na OI...

Mirko Novosel: Samo nas Aco Petrović može odvesti na OI...
4

POSTAJE FAVORIT Na sutrašnjem sastanku stručni savjet Hrvatskog košarkaškog saveza mogao bi odlučiti da je novi izbornik reprezentacije Aco Petrović

VIDEO

Čak i prije nego što je Andrea Trinchieri otpao iz utrke za mjesto izbornika koji će Hrvatsku povesti u kvalifikacije za Olimpijske igre, Mirko Novosel smatrao je da je jedini čovjek za tu ulogu Aco Petrović.

A baš je Aco, izvršni dopredsjednik Cibone, iskočio kao favorit. A nakon ovog ljeta, bez obzira plasira li se reprezentacija u Rio ili ne, izbornik bi postao netko od mlađih domaćih trenera.

- Savez je napravio propust jer je puno ranije trebalo razgovarati s Perasovićem, dok još nije produljio ugovor s Laboral Kutxom, a zatim i sa Spahijom prije nego što je od Atlanta Hawksa dobio obveze sve do 25. srpnja. Ako nema nekog od njih dvojice, Aco je jedini koji to može izvući u ovako kratkom roku jer može i posložiti i motivirati igrače. Ima ogromno iskustvo s reprezentacijama, što s Hrvatskom, što s BiH, osvojio je posljednju medalju za Hrvatsku, a obveze u Ciboni nisu nekompatibilne s reprezentacijom - smatra naša trenerska legenda.

- Nakon toga treba nam dugoročno rješenje, netko koga će se specijalizirati i tko će stvoriti novu momčad, ali on mora biti uključen u rad reprezentacije već ovog ljeta - kaže Novosel te dodaje da zbog nedostatka vremena za pripreme svakom igraču treba napraviti individualni program.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Trojici u NBA ligi sezona završava već u travnju, a nekima u Europi sredinom lipnja. Treba odmah odrediti 12 igrača koji će ići na turnir u Torino, razgovarati s njima i pitati ih jesu li spremni podvrgnuti se posebnom režimu.

Novosel tvrdi da bi izbornik trebao biti profesionalac, da paralelno ne vodi i klub, ali...

- Pitanje je koliko je HKS to sposoban omogućiti. Zašto bi netko to radio za sitniš kad u inozemstvu može zarađivati deset puta više?

A tko bi to trebao biti?

- U stalnom sam kontaktu s Mršićem i Mulaomerovićem, traže sugestije zbog rada u klubovima. Njihova su razmišljanja dobra i žele napredovati. Nazor ima glavu i rep, pokazao je mnoge dobre stvari, ali mora se usavršiti, baš kao i Jusup, a pitanje je koliko je on spreman na to - zaključio je Novosel.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener