Obavijesti

Sport

Komentari 6

Novosel: Kad čujem opravdanja za otkaze, samo se nasmijem

Novosel: Kad čujem opravdanja za otkaze, samo se nasmijem
1

Mirko Novosel bio je jedan od glavnih operativaca na Univerzijadi 1987. koja ovaj vikend slavi 30. obljetnicu. Košarkaška legenda gostovala je danas u studiju 24sata i pričala o Univerzijadi, reprezentaciji, otkazima...

VIDEO

Univerzijada je bila prekretnica u razvoju grada, Zagreb je od gradića postao velegrad. Zagreb ne bi bio to što je da nije bilo Univerzijade. Riješili smo sportsku infrastrukturu u gradu, a ono najvažnije je što se promijenio mentalitet ljudi. Do tada smo govorili da mi u Zagrebu ne možemo ništa, a nakon toga da možemo sve, rekao je Mirko Novosel gostujući u studiju 24sata te nastavio: 

- Gradili su se brojni sportski centri, obnavljale fasade, a veliki dobitak bio je taj entuzijazam kojim smo mi volonteri radili.

Te studentske igre transformirale su Zagreb, sagrađen je Jarun, ŠRC Šalata je potpuno preuređen, a podignuta je i dvorana Dražen Petrović kao i Cibonin toranj. Prije toga na Šalati je trava rasla iz bazena, vaterpolisti Mladosti su morali igrati u Ljubljani jer je bazen bio preplitak, Jarun je bila Šljunčara, treninzi Cibone i ostalih su bili jako teški jer nismo imali dvorane...

Pogledajte razgovor s Mirkom Novoselom

Mirko Novosel, košarkaška legenda, jedan od glavnih operativaca Univerzijade koja slavi 30 godina i koja je promijenila vizuru Zagreba Gost: MIrko Novosel Voditelj: Ivan Radnić

Posted by 24sata on Friday, July 7, 2017

 

Glavni konkurenti Zagrebu su bili Indianapolis i Brisbane.

- Nismo bili favoriti jer je Jugoslavija bila pod tihim sankcijama zbog odustajanja Beograda par godina prije. Imali smo odličnu prezentaciju, pripremili smo im čak i domaći roštilj i pobrali simpatije. Proanalizirali smo sve članove odbora i odlučili da ćemo obrađivati jednog po jednog. Znali smo da sve možemo učiniti, osim što nismo imali novca kao ostali. Nakon svih tih lobiranja dobili smo 14 od 21 glasa i dobili organizaciju. 

A onda kreće prava stvar...

- Da, tek tada je krenuo pravi posao. Angažirali smo jako puno kvalitetnih ljudi i zahvaljujući tom organizacijskom odboru, angažirali smo najbolje ljude koji su postojali.

Izgradnja Cibonina tornja...

- Moj osnovni cilj bio je da riješimo pitanje treninga Cibone. Došli smo do dvije lokacije gdje bi se gradila dvorana, a ja sam izabrao ovu gdje je sada. Neboder smo izgradili da bismo uopće mogli izgraditi dvoranu zaradom od toga. Međutim građevinski inspektor nam je poništio građevinsku dozvolu za toranj. No ipak smo dobili tu bitku na kraju, izgradila se dvorana, toranj, poslovni prostori i sve ostali i što je najbolje sve smo izgradili u 12 mjeseci.

O današnjoj reprezentaciji i otkazima...

- Ne slažem se s tim otkazima u reprezentaciji. Imamo novu generaciju i potencijalno možemo napraviti izuzetno jaku reprezentaciju. Aco je najbolje rješenje za poziciju izbornika, a savez bi se trebao postaviti malo čvršće u svemu tome. Pa Šariću nije palo na pamet otkazati, samo sam se nasmijao kad sam čuo ispriku da netko mora raditi na svom tijelu u tom periodu. Pa više će napredovati kod nas na pripremama i utakmicama nego tamo. Bez tih otkaza ta reprezentacija bila bi spremna za borbu za medalju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani