Obavijesti

Sport

Komentari 51

Mišković prelomio: Igor Bišćan službeno postao trener Rijeke

Mišković prelomio: Igor Bišćan službeno postao trener Rijeke
2

Iako su navijači Rijeke iskazili nezadovoljstvo njegovim dolaskom u klub, Igor Bišćan od utorka je i službeno naslijedio Matjaža Keka, priopćio je klub s Rujevice

VIDEO

Igor Bišćan novi je trener Rijeke, priopćio je klub na službenim stranicama. Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, koji je vodio Rudeš i slovensku Olimpiju, u utorak je definirao sve detalje ugovora s upravom kluba na čelu s Damirom Miškovićem i službeno preuzeo hrvatskog doprvaka.

Armada protiv Igora Bišćana: Nema zaborava, nema oprosta
Armada protiv Igora Bišćana: Nema zaborava, nema oprosta

Armada protiv Bišćana

Armada, navijačka skupina Rijeke, protiv je dolaska Igora Bišćana na klupu! Na službenom profilu na Facebooku Armada je objavila fotografiju prekriženog Igora Bišćana u dresu Dinama uz poruku: 'Nikada zaboraviti, nikada oprostiti. Igore, odlazi! Prvaci 98/99'.

Bišćan je s Dinamom osvojio četiri titule, uključujući onu iz 1999. godine ispred Rijeke kojoj je u posljednjem kolu trebala pobjeda protiv Osijeka. Riječani su za gubitak titule optužili suca Zorana Krečaka koji je dvije minute prije kraja poništio gol Admira Hasančića zbog famoznog zaleđa, utakmica je završila 1-1, a naslov je otišao u Zagreb. Prvi čovjek Rijeke Damir Mišković tako je odlučio ići protiv stavova Armade.

Pred potpisom za Anorthosis

Bišćan je prije nekoliko dana bio pred potpisom ugovora za ciparski Anorthosis, no dogovor je u zadnji tren pao u vodu. Bišćan se ispričao Cipranima s porukom kako njegova obitelj želi ostati u Hrvatskoj.

Svađao se s Mamićima, bježao iz repke, sad preuzima Rijeku
Svađao se s Mamićima, bježao iz repke, sad preuzima Rijeku

U međuvremenu je Matjaž Kek otišao s klupe Rijeke, a Mišković je bio u potrazi za novim rješenjem. Na kraju je izabrao Bišćana kao čovjeka za kojeg smatra da će njegovu momčad izvući iz krize, unatoč protivljenju navijača Rijeke.

- Jedini razlog zbog kojeg neću ostati u Anorthosisu je moja obitelj. Obitelj preferira ostati živjeti u Hrvatskoj. Kada sam otišao iz Olimpije ostao sam nekoliko mjeseci bez posla, prihvatio sam ponudu Anorthosisa, međutim sada se pojavila Rijeka, klub iz moje zemlje i tamo ću nastaviti karijeru - rekao je Bišćan ciparskim medijima

Trenerski put

Bišćanov trenerski put počeo je u zagrebačkom niželigašu Rudešu gdje je prvo bio pomoćnik, a potom je samostalno preuzeo klub koji je prošle sezone uveo u Prvu HNL.

Nakon toga otišao je u ljubljansku Olimpiju gdje je osvojio dvostruku krunu i donio pravu euforiju u Ljubljanu. No, iako se činilo da je sve divno i krasno, Bišćan je morao otići zbog neslaganja s upravom kluba. Bio je nadomak potpisa za ciparski Anorthosis, ali poziv iz Rijeke nije mogao odbiti.

Osvoji četiri naslova s Dinamom

Bišćan je nogometnu karijeru započeo u Dinamu, u kojeg je došao sa 17 godina. Osvojio je s plavima četiri naslova zaredom, a dobre igre nisu promakle europskim velikanima. Prvim danom srpnja 2000. godine otišao je u Liverpool za tada velikih 8,2 milijuna eura.

U redovima engleskog velikana bio je pet godina, a najveći uspjeh mu je osvajanje europskog naslova 2005. godine u nezaboravnom finalu protiv Milana. Nakon Liverpoola, 2005. godine je otišao u Panathinaikos, no tamo se zadržao samo dvije godine. Bez Dinama nije mogao te se u Modre vratio 2008. godine. Tamo se zadržao četiri godine, a njegova era u klubu je završila neslavno zbog nesuglasica s upravom kluba.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka