Obavijesti

Sport

Komentari 19

Mišković: Svi su na prodaju, ovo je stvar čistog preživljavanja...

Mišković: Svi su na prodaju, ovo je stvar čistog preživljavanja...
1

Korona je napravila ogromnu štetu. Svima pa i nogometu. Klubovi su trošili, a nije bilo prihoda. TV prava? Financijski dio je dogovoren i riješen. Sada se rješavaju pravne finese, kaže predsjednik Rijeke Damir Mišković

VIDEO

Mladi trener Simon Rožman (37) osjetio je da mu momčad nakon korona-pauze igra u grču, da si lov na drugo mjesto nije postavila kao sportski cilj nego kao bespotrebno težak teret. A na Rujevicu je dolazio Dinamo...

Predsjednik Damir Mišković (55) je zagrmio 'Normalno da stojim iza trenera i igrača! Dečki glavu gore, klub vjeruje u vas, idemo po Europu i trofej'. Naslov je završio izvješen u svlačionici, nakon tri poraza Rijeka je zaredom pobijedila i Dinamo, i Inter u Zaprešiću i Hajduk na Poljudu.

Europa osigurana, Liga prvaka ipak ne, a za šest dana (na Šubićevcu, finale s Lokomotivom) ide se po drugi uzastopni i ukupno četvrti Kup u Miškovićevoj eri.

POGLEDAJTE VIDEO: Riječko slavlje odjekuje Poljudom

Pokretanje videa...

Slavlje Rijeke na Poljudu 01:00

Na Rujevici su sezonu ocijenili uspješnom, a ako osvoje Kup - sjajnom. No najžešća 'utakmica' počinje tek kad sezona završi. Prodavati igrače da bi se preživjelo ovu užasnu pandemijsku priču.

- Kako nama, tako svima. Može pričati štogod 'ko hoće, ali sudbina HNL-a je ta. Zbog pandemije je palo sve. Svi gube novac, svi jedva čekamo prijelazni rok. Nema tu tajni, ni skrivanja. Trošilo se, a nije se prihodovalo i svi imaju problem pa i naša Rijeka. Svi ćemo kroz prijelazni rok tražiti zaradu. Problem su i sponzori, prihodi od ulaznica... Sada je već stvar preživljavanja! - priča Mišković za 24sata.

-  Otkad sam ja tu stalno slušam kako je 'kraj lijepe riječke priče', kako se 'raspadamo'. A Rijeka je stalno u Europi, stalno u vrhu, ima jednu titulu, tri Kupa i uskoro igra za četvrti, triput je igrala u EL skupini i igrala play-off Lige prvaka. Je, ako se ne bude racionalno poslovalo i dobro zarađivalo od transfera onda će se raspasti.. Svi!

Zagreb: Utakmica HNK Hajduk Split i HNK Rijeka u 35. kolu Prve HNL

Dakle, moguće je da npr. Čolak ode u Dinamo?

- Od mog prvog dana u klubu ponavljam i to je javnost čula valjda već 100 puta: svaki je Rijekin igrač na prodaju. A svatko nam može doći s ponudom, svaki hrvatski ili inozemni klub. Kao što su i ciljevi uvijek isti: izboriti europski plasman, a u Kupu što je dalje moguće.

OK, ovu sezonu je žestoko poharala korona, ali osim raritetne pauze zbog pandemija imate i jednu, za Rijeku dosad skoro pa raritetnu pozitivnu priču.

- A najavljivali smo i to, godinama, i dogodilo se točno prema planu: Pandur, Smolčić, Braut, Štefulj, Lepinjica četiri, pet, šest naših mladih u startnih 11. Plus oni na klupi, plus oni na posudbama... Sada nam dolazi na naplatu rad zadnjih 7-8 godina, od Stilinovića koji je radio prvu selekciju djece od 10-11 godina do Flege koji danas vodi našu Školu nogometa. Naši dečki sada se bore za vrh Prve HNL i hrvatski nogometni Kup, to je fenomenalno. I na tome svaka čast i njima i Rožmanu i njegovom timu koji su ispunili sve klupske ciljeve za ovu sezonu!

Koliko je bilo bitno biti drugi?

- Ma sve ovisi o ždrijebu. Zarada je samo ulazak u skupine, a to se ne može planirati jer možete naletjeti na nekoga tko troši malo više od vas do onih koji imaju budžete pet ili deset puta veće.

Kako god, napravili ste klub koji je stalno u vrhu, svakog ljeta u Europi, osam godina ispred Hajduka, osvaja trofeje...

- Ponosan sam na sve što smo napravili. Bilo bi sjajno da se nađe netko tko može još više podići letvicu. A jako sam sretan ne "samo" zbog Rijeke nego kvarnerskog nogometa. Opatija je u Drugoj ligi, Orijent se bori za Prvu HNL... Svaka čast Bogolinu i Matijašu!

TV prava za HNL, u kojoj je to fazi?

- Financijski dio je dogovoren i riješen. Sada se rješavaju pravne finese. Nije to sporazum od dva retka nego ugovor od šezdesetak stranica koji uređuju i dorađuju odvjetnici obje ugovorne strane.

Koliko vas je iznenadilo što je čovjek i stručnjak kojeg vrhunski poznajete, Matjaž Kek, odbio triput veću lovu od Dinama nego što ju ima u slovenskoj reprezentaciji?

- To nisu Rijeka i hrvatska reprezentacija, nije moje da komentiram, zar ne? - smije se Mišković.

Ali čuli ste s njim? Mislite da je mogao biti savršeno rješenje za klupu hrvatskih prvaka?

- Čuli smo se, ali usput. Pa neću s čovjekom razgovarati o njegovim pregovorima s drugim klubom! Svi znaju koliko je Kek dobar trener, a mi u Rijeci to znamo najbolje - rekao nam je predsjednik Rijeke.

Razgovarati se trebalo kasnije navečer pa je prebačeno za rano ujutro. Mišković radi po 15 sati dnevno, na kraju dana obiteljska idila i odmor su jedina želja.

Rijeka je klub kojem ni Grad, ni sponzori neće svake godine ubrizgati milijune u proračun. Koliko sami zarade, toliko imaju. A i u doba rezanja plaća i troškova svi su sportski ciljevi ispunjeni. Uskoro slijedi borba za proračun... Prijelazni rok!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve