Obavijesti

Sport

Komentari 51

Mission impossible: Dario Šarić i Sixersi od 'plus 22' do ponora

Mission impossible: Dario Šarić i Sixersi od 'plus 22' do ponora
2

Gostujući trener Brett Brown 'upucao je sam sebe u nogu' inzistirajući na petorci s Benom Simmonsom, koji je utakmicu završio s jednim jedinim košem. I to iz slobodnih bacanja...

VIDEO

Philadelphia 76ersi probali su "čarati". Crvene dresove u kojima su dobili 'po lampi' u prvoj utakmici zamijenili su plavima, ali nije pomoglo. Boston Celticsi već šesti su put u ovom play offu obranili domaći parket, ovaj put na nevjerojatan način. Naime, gubili su 22 koša razlike sredinom druge četvrtine i činilo se da su Dario Šarić i Sixersi pred pobjedom u TD Gardenu. 

No luda serija 50-20 krajem druge i početkom treće četvrtine vratila je Celticse u utakmicu. Mučili su se u napadu ispočetka, trebalo im je 18 minuta za prvih 26 poena. A onda je u završnih šest minuta prvog dijela krenula jurnjava, kontra na kontru i utrpali su još 25 koševa za manje od šest minuta pa na poluvrijeme otišli s podnošljivih minus pet.

Ni kad se Boston vratio pa poveo nisu se Sixersi raspali, dapače. Bili su u dobitnoj poziciji nekih pet minuta prije kraja, imali su plus pet (93-88). Ali onda je Boston zabio tricu na tricu, centar Joel Embiid (20 koševa) dobio je peti faul i sve napade do kraja Celticsi su usmjerili na 213 centimetara visokog Kamerunca, koji se u strahu od isključujućeg faula povlačio korak natrag čak i kad je na ulazu trebalo blokirati omalenog Terryja Roziera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Da stvar bude gora po Sixerse, njihov napad 'pukao' je povratkom u igru Bena Simmonsa koji obrani Celticsa nije mogao apsolutno ništa. Inače odlični Australac, čija je jedina - ali zbilja velika mana očajan šut - završio je utakmicu s jednim jedinim košem iz slobodnog bacanja i šutom 0-4 iz igre za 31 minutu na parketu. 

Tvrdoglavo je gostujući trener Brett Brown inzistirao na nominalno najjačoj petorci u završnici, izvadio je iz igre noćas odličnog T. J. McConnella (8 koševa, šut 4-4 i pet asistencija) s kojim je Phila napravila seriju 11-2 da bi sa Simmonsom na playu Celticsi sve preokrenuli serijom 14-4.  

NBA: Playoffs-Philadelphia 76ers at Boston Celtics

'Scary Terry' opet je bio detonator, zabio je 20 uz 9 asista i 7 skokova. Inače odličan obrambeni igrač Marcus Smart odigrao je ovaj put jako dobro u napadu i ubacio 19 koševa pogodivši četiri trice, a rookie Jayson Tatum dodao je 21 koš za pobjedu 108-103.  

Dario Šarić završio je s 14 koševa uz šut za tricu 2-6, dodao devet skokova i tri asistencije. 

U velikim problemima sad je Philadelphia uoči subotnje utakmice. Boston je u povijesti kluba na omjeru 36-0 ako dobije prve dvije playoff utakmice u seriji, a Sixersi na 0-11.

Još gore od Philadelphije stoje Raptorsi. Izgubili su i drugu doma...

LeBron James je s 44 koša i 14 asistencija (šut iz igre 19-28) potopio sve nade Toronta i serija se seli u Cleveland s velikih 2-0 za Cavse. U najgorem mogućem trenutku za Raptorse probudio se Kevin Love, koji je dosad u playoffu igrao debelo ispod svoje razine. Utrpao je 31 koš uz 11 skokova za pobjedu gostiju 128-110. 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac