Obavijesti

Sport

Komentari 28

VIDEO Farani su skoro šokirali mlade 'vatrene'! Hrvatska ipak krenula prema Euru s pobjedom

VIDEO Farani su skoro šokirali mlade 'vatrene'!  Hrvatska ipak krenula prema Euru s pobjedom
2

Hrvatska je dominirala utakmicom i vodila 3-0 do 78. minute, ali Olsen je dao domaćinu nadu za remijem s dva gola. Ipak, pitanje pobjednika riješio je Ljubičić golom za konačnih 4-2 u sudačkoj nadoknadi

Hrvatska U-21 reprezentacija s pobjedom je otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo nakon što je u Klasviku s 4-2 pobijedila Farske Otoke.

Hrvatska U21 je imala sigurnih 3-0 na ovom gostovanju u 78. minuti i mirnu završnicu utakmice. Strijelci su bili Roko Šimić u 17., Veldin Hodža u 44. i Dion Drena Beljo u 75. minuti. No, potom je dva gola postigao Gutti Dahl-Olsen, u 78. i 85. minuti, čime se utakmica potpuno zakomplicirala, ali igrači koje vodi Dragan Skočić ipak u samom finišu nisu prosuli pobjedu. Pobjedu je u 93. minuti potvrdio Marin Ljubičić golom za 4-2.

Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo U-21, Hrvatska - Finska

Nakon mirnog početka prvu veliku šansu imala je domaća reprezentacija. U 16. minuti Samuelsen je pobjegao hrvatskoj obrani te je gađao suprotni kut, ali je lopta prošla tik uz vratnicu.

Dalić: Moramo naći napadača! Livaja nam treba kao najbolji igrač lige i dogovorit ćemo se...
Dalić: Moramo naći napadača! Livaja nam treba kao najbolji igrač lige i dogovorit ćemo se...

Već u idućem napadu Hrvatska U21 je povela. Lisica je poslao lijepu asistenciju prema Šimiću, a ovaj je atraktivno pogodio domaću mrežu za 1-0.Pogodak je donio mirnoću hrvatskoj reprezentaciji koja je diktirala ritam susretu te je kontrolirala sva zbivanja na travnjaku. Prvu veću šansu potom je imao Bukvić koji je nakon pola sata igre pucao s 18 metara, ali je lopta prošla pored vratnice.

Hrvatska dominirala, Farani se branili

Već u idućem napadu Hrvatska U21 je povela. Lisica je poslao lijepu asistenciju prema Šimiću, a ovaj je atraktivno pogodio domaću mrežu za 1-0. Gol je donio mirnoću hrvatskoj reprezentaciji koja je diktirala ritam susretu te je kontrolirala sva zbivanja na travnjaku. Prvu veću šansu potom je imao Bukvić koji je nakon pola sata igre pucao s 18 metara, ali je lopta prošla pored stative.

Golman Armenije za 24sata o susretu s Perišićem i Hajduku: Smijali smo se nakon utakmice
Golman Armenije za 24sata o susretu s Perišićem i Hajduku: Smijali smo se nakon utakmice

Hrvatska U21 potpuno je dominirala posjedom, dok se domaćin branio, a nešto jači pritisak mladih Hrvata uslijedio je krajem poluvremena što je rezultiralo i novim golom. Lijepo je s 20 metara potegnuo Hodža i pogodio za 2-0.

Drama na kraju

Početkom drugog poluvremena Hrvatska U21 je imala nove dvije lijepe šanse. U 55. minuti su dobro kombinirali Biuk i Šimić, ali nije sve okončano pogotkom, dok je u 62. Bukvić ubacio, ali je izostao drugi pogodak Šimića na susretu.

Kada je Beljo u 75. minuti zabio gol za 3-0 činilo se kako će sama završnica ogleda biti tek formalnost, ali za suprotno se pobrinuo Dahl-Olsen. U 78. minuti je dotični domaći igrač iskoristio pogrešku hrvatske obrane i smanjio na 1-3, dok je u 85. minuti pogodio za 2-3 i dramatičan kraj susreta.

Baturina propušta okupljanje reprezentacije, preporučili mu tjedan dana u zamračenoj sobi
Baturina propušta okupljanje reprezentacije, preporučili mu tjedan dana u zamračenoj sobi

Imao je domaćin potom dvije solidne situacije za potencijalno izjednačenje koje se nije dogodilo, a sve je okončano golom Ljubičića u 93. minuti za 4-2 Hrvatske U21. Idući ispit Hrvatske U21 je gostovanje kod Grčke 13. listopada.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Farski Otoci U21 - Hrvatska U21 19 sati , Farski Otoci
Farski Otoci U-21
Olsen 78', 85'
2 : 4
Hrvatska U-21
Šimić 17', Hodža 44', Beljo 76', Ljubičić 90+2'
Sortiranje događaja
90+4'

Kraj utakmice! Hrvatska U-21 reprezentacija započela je kvalifikacije za Europsko prvenstvo pobjedom na gostovanju protiv Farskih Otoka.

90+2'

GOOOL! Pogodak u pravo vrijeme! Strijelac je Marin Ljubičić. Jednostavnom smo akcijom nadmudrili Farane, a Hodža je dodavanjem pronašao Ljubičića koji je rutinski pospremio u mrežu i potvrdio pobjedu Hrvatske.

90'

Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade. Domaćin se nada remiju...

87'

Žuti karton dobio je Bukvić.

85'

GOOL! Farani su smanjili na 3-2! Strijelac je ponovno Gutti Dahl-Olsen. Mladi 'vatreni' previše su se opustili i sada imamo napetu završnicu. Lopta se odbila nekoliko puta u petercu, a Olsen je zakucao loptu iz okreta. 

Komentari 28